Άλλαξε πορεία το Oruc Reis-Παραμένει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας- Πληροφορίες για νέα κλιμάκωση από την Τουρκία

 Άλλαξε πορεία το Oruc Reis-Παραμένει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας- Πληροφορίες για νέα κλιμάκωση από την Τουρκία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το hellasjournal.com, η ξαφνική αλλαγή πορείας από το τουρκικό γεωτρύπανο Oruc Reis διαπιστώθηκε μετά τις 8.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και η κατεύθυνσή του ήταν βορειοανατολική ανατολική. Όμως, φαίνεται πως επρόκειτο για “κίνηση τακτικής”, καθώς φαίνεται ότι ξεκίνησε τις έρευνες και τη συλλογή πληροφοριών.

Ταυτόχρονα ασφαλείς πηγές της Hellas Journal έκαναν λόγο για μικρή “αραίωση δυνάμεων” στην επίμαχη περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex, ενώ άλλη πηγή μας ενημέρωσε ότι τα πλοία της Τουρκίας που βρίσκονταν στο Αιγαίο είχαν και αυτά λάβει εντολές και κατευθύνονταν πιο κοντά στα παράλια. Αργότερα και αυτές οι κινήσεις ανατράπηκαν.

Κανείς δεν γνωρίζει αυτή την ώρα (10 μ.μ. ώρα Ελλάδος) με βεβαιότητα ποιες είναι οι τελικές προθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, αλλά από τις ενδείξεις που διαφαίνονται είναι ότι παίζει ένα παιγνίδι για να θολώσει τα νερά. Άλλη πηγή πρόβλεψε ότι η Αθήνα και η Άγκυρα εισέρχονται στην “απόλυτη κλιμάκωση”…

Σχετικά Άρθρα