Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων: Σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις

 Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων: Σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, το ORUC REIS έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου που παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το απόγευμα στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σχετικά Άρθρα