Καταιγίδα στα βόρεια προάστια

 Καταιγίδα στα βόρεια προάστια

Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η φωτογραφία είναι από το newsbomb.gr

Με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ σήμερα (07/08), τα φαινόμενα όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά την τρίτη ημέρα της «Θάλειας», η κακοκαιρία θα «σαρώσει» σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους είναι και σήμερα τα φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία στη χώρα.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη, στην Εύβοια και πιθανώς στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική.

Ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το νομό Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων κυρίως στη περιοχή του Λαγκαδά. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά και συνολικά 90 χιλιοστά έως το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020. Δείτε το σχετικό γράφημα στην παραπάνω gallery, όπου φαίνεται τα ύψος ολικού υετού ανά δεκάλεπτο, ενώ με κόκκινη σκίαση παρουσιάζεται η χρονική περίοδος των ισχυρών φαινομένων η οποία εκτείνεται από 00:50 έως 04:20 ώρα Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα