Και το 2021 ο Μπότας στη Mercedes

 Και το 2021 ο Μπότας στη Mercedes

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει… Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Mercedes, η οποία έχει… σαρώσει τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές της Φόρμουλα Ένα την τελευταία εξαετία, και ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου του Βάλτερι Μπότας για το 2021.

Ο Φινλανδός «πιλότος» κλήθηκε να καλύψει στη γερμανική ομάδα το κενό που άφησε η ξαφνική αποχώρηση του Νίκο Ρόσμπεργκ από την ενεργό δράση στο τέλος του 2016 και, στα τέσσερα χρόνια που οδηγεί το μονοθέσιο της Mercedes, έχει βοηθήσει σημαντικά στην κυριαρχία της στο πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Μπότας κατετάγη δεύτερος στη βαθμολογία των οδηγών, μένοντας πίσω από τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει κατακτήσει έξι τίτλους, ενώ μετράει οκτώ νίκες στην καριέρα του με τη γερμανική ομάδα.

Ενόψει του γκραν πρι της 70ής επετείου, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Σίλβερστοουν, η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει στο δυναμικό της τον Μπότας «τουλάχιστον έως το τέλος του 2021», με αποτέλεσμα να «κλειδώνει» η μια θέση οδηγού της για την επόμενη χρονιά. Μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μπότας, οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας θα επιταχύνουν τις συζητήσεις για την παραμονή και του Χάμιλτον, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν.

Σχετικά Άρθρα