“Εθνικό ζήτημα της Τουρκίας το Κυπριακό”, λέει ο Ακάρ- “Δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην αν. Μεσόγειο”

 “Εθνικό ζήτημα της Τουρκίας το Κυπριακό”, λέει ο Ακάρ- “Δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην αν. Μεσόγειο”

Σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.

“Το Κυπριακό είναι η εθνική αιτία της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας την Τετάρτη”, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που ελέγχεται από το καθεστώς Ερντογάν.
“Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κυπρίων αδελφών μας εκεί”, δήλωσε ο Χούλουσι Ακάρ στην υποδοχή της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της ΤΔΒΚ στην Άγκυρα.

Ο Akar δήλωσε ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές με άδεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δικαίωμα της Τουρκίας και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα. “Καθώς η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο”, δήλωσε ο Άκαρ.
Επανέλαβε ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται με τους Κύπριους Τούρκους όπως έχει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη αμερικανικού think tank, ο Χουλουσί Ακάρ έστειλε μήνυμα στην Ουάσιγκτον:

“Λένε ότι η Γεωγραφία είναι πεπρωμένο. Στην περίπτωσή μας, η τύχη της περιοχής εξαρτάται από την Τουρκία. Πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναγνωρίσουν και να δώσουν προτεραιότητα στην Τουρκία ως τον κύριο περιφερειακό εταίρο στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων “.

Πηγή: hellasjournal.com