Γιατί ο Σ. Τσιόδρας δεν παρέστη στη δεξίωση του προεδρικού Μεγάρου

 Γιατί ο Σ. Τσιόδρας δεν παρέστη στη δεξίωση του προεδρικού Μεγάρου

Ήταν μια απουσία που σχολιάστηκε: ο λόγος για την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυθημερόν, όμως, αποδείχθηκε και το γιατί δεν παρίστατο ο… εθνικός μας λοιμωξιολόγος. Ήταν, μαζί με τη γυναίκα του, στην Επίδαυρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις «Πέρσες» του Αισχύλου.

Όπως δε, μας ενημερώνει ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων», κάθισαν στις θέσεις για τις οποίες είχαν πληρώσει, και όχι θέσεις διακεκριμένων προσώπων. Ο γιατρός, με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι με γιακά, φορούσε τη μάσκα και εντός του θεάτρου, πράγμα όχι υποχρεωτικό, αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να «βλέπει» κανείς το πλατύ του χαμόγελο κάθε φορά που οι συμπολίτες μας τον χαιρετούσαν. Μετά, μάλιστα, το τέλος της παράστασης, το ζεύγος Τσιόδρα συνεχάρη τους συντελεστές της.

Στο ίδιο θέατρο, την ίδια παράσταση παρακολούθησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά την… επομένη (Σάββατο). Μαζί της και δύο υπουργοί, Νίκη Κεραμέως και Λίνα Μενδώνη.

Από την παράσταση δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης -είχε παρακολουθήσει την πρώτη ανάγνωση του έργου στο Εθνικό Θέατρο-, με τη διαφορά όμως ότι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του προτίμησαν την κυριακάτικη παράσταση!

Είναι και έργο επίκαιρο, αν μη τι άλλο…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα