Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα – Θα ακολουθήσουν δηλώσεις

 Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα – Θα ακολουθήσουν δηλώσεις

Με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε τις διαδοχικές συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για τα αποτελέσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη θα κάνει δήλωση στο περιστύλιο

Είχε προηγηθεί χθες το πρωί στη Βουλή, η παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ζητώντας σε αυστηρό τόνο να ενημερώσει τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. «Καλώ τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και σήμερα (σ.σ.: Χθες) να πράξει τα δέοντα. Να ενημερώσει τη Βουλή. Να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Διότι δεν απειλούν να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα