Αιχμηρά σχόλια στο twitter για το άρθρο Χρυσοχοΐδη – Ενοχλήθηκε από την καταγραφή της αστυνομικής βίας σε κινητά

 Αιχμηρά σχόλια στο twitter για το άρθρο Χρυσοχοΐδη – Ενοχλήθηκε από την καταγραφή της αστυνομικής βίας σε κινητά

Την ενόχλησή του για την προβολή περιστατικών αστυνομικής βίας που έχουν καταγραφεί από κινητά τηλέφωνα και την «αβασάνιστη υιοθέτησή τους από μέλη της ενημέρωσης ή του πολιτικού κόσμου» εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Κι αυτό μόλις μερικές μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου, αλλά και της άγριας καταστολής δυνάμεων της αστυνομίας κατά συμμετεχόντων στη διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Το επίμαχο απόσπασμα από το άρθρο του υπουργού:

«Αντίθετα, πιστεύω πως ειδικές ενεργές μειοψηφίες που εκτοξεύουν τυφλή βία και σίγουρα ξεβολεύονται από την ατιμωρησία ετών κυκλοφορούν κυριολεκτικά με το «κινητό στο χέρι» παράγοντας με καταχρηστικό τρόπο αποσπάσματα δήθεν άσκησης βίας. Μερικές φορές στο άλλο χέρι κρατάνε πέτρες ή μολότοφ, αλλά αυτά δεν τα «γράφει» το βίντεο.

Αυτός ο «βιντεοσκοπικός» ακτιβισμός πολύ συχνά παράγει πολλές «ψεύτικες εικόνες». Η αβασάνιστη υιοθέτησή τους από μέλη της ενημέρωσης ή του πολιτικού κόσμου δεν βοηθά ούτε στην ενημέρωση ούτε στον εντοπισμό πραγματικών περιστατικών βίας. Χρειάζεται έρευνα και συστηματική διερεύνηση για να ξεχωρίζουν τα πολλά fake news από τα πραγματικά περιστατικά κατάχρησης.

Πιστεύω, και νομίζω ελάχιστοι θα διαφωνήσουν, πως καλύτερα να υπάρξουν εκατό ανυπόστατες καταγγελίες, παρά να αποκρυβεί ένα πραγματικό περιστατικό αστυνομικής βίας».

Για το πώς μπορούν να γίνουν γνωστά περιστατικά αστυνομικής βίας εκτός της βιντεοσκόπησης και για τα οποία θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι δεν μας είπε.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα και σχετικό tweet, προκαλώντας αρκετά αρνητικά σχόλια.

Σχετικά Άρθρα