Γερμανική έκκληση στο αμερικανικό Κογκρέσο να μην αποσύρει στρατεύματα από την Γερμανία

 Γερμανική έκκληση στο αμερικανικό Κογκρέσο να μην αποσύρει στρατεύματα από την Γερμανία

Οι πρωθυπουργοί τεσσάρων γερμανικών κρατιδίων απηύθυναν έκκληση σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να εμποδίσουν τα σχέδια απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία, σύμφωνα με επιστολές που περιήλθαν στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα περιορίσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία κατά 9.500, καταλογίζοντας στη σύμμαχο χώρα στους κόλπους του ΝΑΤΟ ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στον στόχο αμυντικών δαπανών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύεται την Αμερική στο θέμα του εμπορίου.

Οι πρωθυπουργοί τεσσάρων κρατιδίων, στο νότιο τμήμα της Γερμανίας, που φιλοξενούν όλα τους αμερικανικές βάσεις, απέστειλαν τις επιστολές σε 13 μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ αυτών στους γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ και Τζιμ Ίνχοφ.

«Σας ζητάμε να μας στηρίξετε καθώς πασχίζουμε να μη διαρρήξουμε τον δεσμό της φιλίας αλλά να τον ενισχύσουμε και να διασφαλίσουμε την αμερικανική παρουσία στη Γερμανία και στην Ευρώπη στο μέλλον», γράφουν οι πρωθυπουργοί της Βαυαρίας, της Έσσης, της Βάδης Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτο.

Εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα