Σύψας: Πολλά μέλη της επιτροπής φωνάζουν να απαγορεύσουμε τα πανηγύρια- Άμεσος κίνδυνος διασποράς

 Σύψας: Πολλά μέλη της επιτροπής φωνάζουν να απαγορεύσουμε τα πανηγύρια- Άμεσος κίνδυνος διασποράς

Την ανησυχία του για τον συνωστισμό που επικρατεί στα πανηγύρια εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ο οποίος τόνισε ότι το σενάριο της απαγόρευσης βρίσκεται στο τραπέζι ενώ πολλά από τα μέλη της επιτροπής εκφράζουν ήδη την άποψη πως πρέπει να απαγορευτούν άμεσα.

«Φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ μιλώντας για τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε την ανησυχία που υπάρχει από τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα, ενώ μίλησε και στην αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες Σάββατο, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

Ο Νίκος Σύψας επέμεινε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σερβία που όπως είπε, το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Υπάρχουν προτάσεις για απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού, ωστόσο, αναγνώρισε το πλήγμα που θα σημάνει κάτι τέτοιο και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων. Παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα