H Αγία Σοφία τζαμί: Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ (εικόνες)

 H Αγία Σοφία τζαμί: Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ (εικόνες)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ας δούμε τι γράφουν, έτσι όπως τα κατέγραψε το enikos.gr:

Το BBC έχει τίτλο: “Η Τουρκία μετατρέπει το εμβληματικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί”.

Στα κεντρικά θέματα του CNN υπάρχει το συγκεκριμένο με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: “Ο Ερντογάν της Τουρκίας διατάσσει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας ξανά σε τζαμί”.

Και στα κεντρικά θέματα του Reuters είναι το σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Ο Ερντογάν της Τουρκίας λέει η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί έπειτα από δικαστική απόφαση”.

Η γαλλική “Le Monde” στο δημοσίευμά της έχει τίτλο: “H Δικαιοσύνη ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή σε τζαμί της πρώην βασιλικής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης”.

Επίσης, η ισπανική “El Mundo” τιτλοφορεί το δημοσίευμα “Η τουρκική Δικαιοσύνη επιτρέπει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”.

Το Sky News γράφει: “Αγία Σοφία: Το μνημείο της Κωνσταντινούπολης γίνεται τζαμί ξανά αφού ο Ερντογάν υπογράφει διάταγμα”.

Και το γερμανικό Der Spiegel τιτλοφορείται: “Ο Ερντογάν ανακοινώνει το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή”.

“O Ερντογάν επιτυγχάνει τον αγαπημένο του στόχο μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί” είναι ο τίτλος του κεντρικού δημοσιεύματος του Bloomberg σχετικά με το θέμα.

Σχετικά Άρθρα