Α. Χαρίτσης: ” Η κυβέρνηση προσπαθεί εναγώνια να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά ζητήματα”

 Α. Χαρίτσης: ” Η κυβέρνηση προσπαθεί εναγώνια να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά ζητήματα”

Για ισοπέδωση της προπαγάνδας περί σκευωρίας στο σκάνδαλο της Novartis, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, διαμηνύοντας ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας να έρθουν όλα στο φως. Η απόφαση-κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis» υπογράμμισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Σκληρή κριτική, παράλληλα, επιφύλασσε για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία «προσπαθεί εναγώνια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά ζητήματα, μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε αρένα».

«Το πραγματικό επίδικο είναι να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς εμπλέκονται στο πάρτι που έγινε σε βάρος του δημόσιου ταμείου. Από το συνολικό πρόστιμο των 340 εκατ. δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Novartis, τα 310 εκατ. αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητά της στην Ελλάδα» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της εταιρείας με το αμερικανικό δημόσιο.

Και υπενθύμισε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να συγκρουστούμε με τις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι η ΝΔ με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποπροσανατολίσουν με παρακρατικές μεθοδεύσεις, απειλές για μηνύσεις σε δημοσιογράφους και απόπειρες να τρομοκρατήσουν ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, ειδική αναφορά έκανε στην εκστρατεία ενημέρωσης του «Μένουμε στο Σπίτι» και τα κρατικά χρήματα που δόθηκαν σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «εν κρυπτώ χρηματοδότηση ΜΜΕ από την κυβέρνηση, με σκοπό τη χειραγώγηση και τον εκβιασμό -ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας- στην παροιμιώδη αποτυχία της στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που είναι ήδη εδώ, οδηγώντας τη χώρα σε μια εφιαλτική προοπτική και βέβαια στην απομόνωση της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο»

Και κατέληξε: «Το κύριο είναι ότι η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που μπροστά της η κρίση που περάσαμε θα φαντάζει μια ελαφριά αναταραχή. Χωρίς σχέδιο αλλά ούτε και βούληση για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση υπεκφεύγει των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία».

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σχετικά Άρθρα