Έλληνας ομογενής: Νέα υπόθεση Φλόιντ – Έπασχε από διαταραχή, τον “εκτέλεσαν” με tazer (vid)

 Έλληνας ομογενής: Νέα υπόθεση Φλόιντ – Έπασχε από διαταραχή, τον “εκτέλεσαν” με tazer (vid)

Ο ομογενής Γιώργος Ζαπάντης, 29 ετών ο οποίος έπασχε από διπολική διαταραχή ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του και σύμφωνα με την καταγγελία του γείτονά του και ήταν ντυμένος μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 09.30 το βράδυ.

Όταν η αστυνομία εισέβαλλε στο σπίτι τον διέταξαν να πετάξει το σπαθί αλλά εκείνος αρνήθηκε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με όπλο τέιζερ σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας.

Λίγη ώρα αργότερα τον έβγαλαν στην αυλή. Την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες εξακολουθούσαν να τον χτυπούν με το όπλο τέιζερ.

Ο 29χρονος πέθανε από ανακοπή την ώρα που τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κουίνς.

Οι γείτονες του νεαρού αυτού ανθρώπου τον περιέγραψαν ως έναν πολύ καλό άνθρωπο ο οποίος φρόντιζε την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο down.

Οι ίδιοι άνθρωποι είπαν ακόμα ότι ο Zapantis δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί και δεν καταλαβαίνουν γιατί κλήθηκε η αστυνομία.

Την ώρα της σύλληψής του ήταν άοπλος.

Η νέα περίπτωση ωμής αστυνομικής βίας έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική ομογένεια ενώ η εκτέλεση του ελληνοαμερικανού θυμίζει πολύ εκείνη του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ο οποίος έβγαλε στους δρόμους όλη την Αμερική.

Υπήρχαν στιγμές που ο άνθρωπος αυτός έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και εκείνοι τον ειρωνεύονταν. «Μην παίζεις αυτός το χαρτί κανείς δεν σε πιέζει», του έλεγαν.

Η μητέρα του 29χρονου η κα Αθανασία Ζαπάντη είπε ότι η οικογένεια περιμένει την αυτοψία από ανεξάρτητο ιατροδικαστή για τα άιτια θανάτου του γιού της. Είπε ακόμα ότι η αστυνομία έπρεπε να καλέσει έναν κοινωνικό λειτουργό για να ηρεμήσει την κατάσταση.

Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ένας γείτονας τράβηξε σε βίντεο όλο το σκηνικό με τους αστυνομικούς να βασανίζουν τον 29χρονο με τα τέιζερ και να του ουρλιάζουν χωρίς λόγο.

Οι περισσότεροι γείτονες έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την οικογένεια Ζαπάντη και για τον 29χρονο ο οποίος από την μια στιγμή στην άλλη έχασε την ζωή του από τον υπερβολικό ζήλο κακών αστυνομικών.

«Φώναζα στους αστυνομικούς ότι παίρνει φάρμακα, ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Βάλτε τους χειροπέδες και τελειώνετε», λέει ένας γείτονας.

Όσο για τον κακό γείτονα που προκάλεσε τον θάνατο του Ζαπάντη, σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που τον συλλάμβαναν χειροκροτούσε. «Αν τον δω θα τον φτύσω», είπε η κα Αθανασία.

Η γυναίκα συντετριμμένη μίλησε και στον ΑΝΤ1 και η περιγραφή της για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της είναι συγκλονιστική. Λέει ακόμα ότι θρηνεί που δεν ήταν εκεί την ώρα που ξεψυχούσε και ότι πέθανε άδικα.