Στην αρένα της πόλωσης 9 (;) νέες “κασέτες” Μιωνή- Στόχος της Ν.Δ η παραπομπή Παππά και η ενοχοποίηση Τσίπρα

 Στην αρένα της πόλωσης  9 (;) νέες “κασέτες” Μιωνή- Στόχος της Ν.Δ η παραπομπή Παππά και η ενοχοποίηση Τσίπρα

Υπάρχουν και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα τα οποία έχει στη διάθεσή του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οποία προτίθεται να καταθέσει αλλά σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει.

Αυτό υποστήριξε και ο δικηγόρος του μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (24.06.2020) στην τηλεόραση του Alpha.

Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σαφές πως επιχειρεί να κρατήσει ψηλά στην επικαιρότητα τις εντυπώσεις περί “παρακράτους” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει ήδη δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης έχουν περιγράψει όχι μόνο την παραπομπή του Νίκου Παππά (στο πλαίσιο τος διευρυμένου, πλέον, κατηγορητηρίου για την εξεταζόμενη υπόθεση Novartis-παραδικαστικού από την προανακριτική επιτροπή) αλλά και την εισαγωγή στο “κάδρο” και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τα σκοτεινά σημεία από τις κασέτες Μιωνή για το Νίκο Παππά – Στο ...

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, μετά την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Οι κατευθύνσεις της έρευνας, σε πρώτη φάση, φαίνεται να είναι θέματα που αφορούν αμιγώς νομικά ζητήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει ο εισαγγελικός λειτουργός που θα κληθεί να χειριστεί την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ζητούμενα που θέτει η Εισαγγελία είναι αυτό που αφορά τον καθεαυτό χαρακτήρα του υλικού ως νόμιμου ή παράνομου με κρίσιμο θέμα αν η συνομιλία κρίνεται δημόσια ή ιδιωτική. Δηλαδή, αν ήταν μπροστά και άλλα άτομα.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Σεραφείμ Κοτρώτσου: Η “προσευχή” Τσίπρα για τον Μητσοτάκη

Ο Π. Πανταζής, δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή, είπε ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει κι άλλες «αποδείξεις» στα χέρια του. Δεν διευκρίνισε αν αυτές οι αποδείξεις στις οποίες αναφέρεται είναι κι άλλες ηχογραφημένες συζητήσεις. Είπε όμως ότι η πλευρά Μιωνή θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά εν ευθέτω χρόνω.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε, όπως είπε, «τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό για ανάλυση» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συρραφή».

Τόνισε δε ότι όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υποκλοπές Μιωνή: Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Σχετικά Άρθρα