Παναγιωτόπουλος: Οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο (vid)

 Παναγιωτόπουλος: Οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο (vid)

Ξεκάθαρος ήταν στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, για τις επιθετικές δηλώσεις Τούρκων υπουργών και αξιωματούχων, λέγοντας πως “Οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο”.

Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα: “Έτοιμοι για συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία – Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο”

«Οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο, αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε ένα διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

“Η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει ως τζαμί” – Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπ. Δικαιοσύνης

«Αν ο κ. Τσαβούσογλου θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καλέσει τον άλλο σε διάλογο, εμείς το βρίσκουμε έναν παράξενο τρόπο και ενώ θεωρούμε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί και δεν πρέπει ο διάλογος να εκβιάζεται», είπε ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Η Τουρκία θα πρέπει να δείξει προθέσεις καλής γειτονίας, αλλά και σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραξίας και ο νταής της περιοχής, δεν γίνεται έτσι να συζητάς. Θέλουμε διάλογο, αλλά όχι με αυτούς τους όρους».

Σχετικά Άρθρα