Βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό ο Τραμπ- Απέλυσε τον εισαγγελέα του Μανχάταν- Περιοδεία εν μέσω πανδημίας

 Βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό ο Τραμπ- Απέλυσε τον εισαγγελέα του Μανχάταν- Περιοδεία εν μέσω πανδημίας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μανχάταν, Τζέφρι Μπέρμαν, ότι απολύθηκε από τη θέση του.Την εντολή έδωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ο κ. Μπαρ έστειλε επιστολή το Σάββατο στον εισαγγελέα εν μέσω διαμάχης που αφορά βασικά τις έρευνες για φίλους και συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μπέρμαν, έχει καταδικάσει ένα πρώην δικηγόρο του κ. Τραμπ, ενώ ερευνά και τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου.

Χθες το βράδυ ο εισαγγελέας απάντησε ότι δεν παραιτείται, αφού προηγουμένως έλαβε γνώση της ανακοίνωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ελήφθη απόφαση αντικατάστασής του. Έτσι σήμερα αποφασίστηκε η απόλυσή του.

Είναι περίεργο ότι ο κ. Τραμπ επιχειρεί να αλλάξει τον εισαγγελέα πέντε μήνες πριν τις εκλογές, και ενώ αυτός βρίσκεται πολύ κοντά να αποκαλύψει τα έργα και τις ημέρες του κ. Τζουλιάνι.

Ο κ. Τζουλιάνι είχε συμβόλαιο και με την τράπεζα HalkBank, την γνωστή αμαρτωλή τράπεζα της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τραμπ -μετά από παράκληση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν- παρενέβη για να τη σώσει.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, για πρώτη φορά μετά την πανδημία ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμα το βράδυ του Σαββάτου και απειλεί τους “ταραξίες” που θα προκαλέσουν επεισόδια.
Είναι μία από τις αμερικανικές πολιτείες με αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Κάποιοι προειδοποιούν ότι ο συνωστισμός 20.000 οπαδών του Τραμπ σε ένα γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου θα επιταχύνει την εξάπλωση του ιού στην Οκλαχόμα – και όχι μόνο. Κι όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στα σχέδιά του για μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση. Χιλιάδες οπαδοί του έχουν ήδη καταφθάσει στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Δεν φοβούνται τον κορωνοϊό; Οι απαντήσεις τους είναι σύντομες, αλλά ξεκάθαρες. “Πουθενά δεν υπάρχει 100% ασφάλεια από τον ιό”, λέει ένας από αυτούς. Ένας άλλος πιστεύει ότι η ομιλία του προέδρου “θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία”. Μία κυρία λέει ότι, για να δει τον Τραμπ από κοντά, δεν τρομάζει μπροστά στον ιό: “Θα πάρω το ρίσκο, κοιτάξτε πόσο ρισκάρει κι εκείνος για μας, δεν υπάρχει σύγκριση…”

Δεν είναι μόνο η πανδημία που προκαλεί ανησυχία σε φίλους και αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ. Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τον βίαιο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη. Πρόβλημα για τον Τραμπ; Σε χθεσινό μήνυμά του, μέσω Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να απειλήσει τους ανεπιθύμητους, λέγοντας: “Διαδηλωτές, αναρχικοί, προπαγανδιστές, πλιατσικολόγοι και ρεμάλια που θα πάνε στην Οκλαχόμα, σας παρακαλώ να κατανοήσετε ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ ή στη Μινεάπολη, θα είναι ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό”! Σε μία προσπάθεια να προλάβει εκτεταμένα επεισόδια ο δήμαρχος της Τάλσα επέβαλε την Παρασκευή νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, την οποία όμως ανακάλεσε στη συνέχεια, καθώς, όπως δήλωσε, “του δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι απραραίτητη”.

Έξι συνεργάτες του Τραμπ με κοροναϊό!

Έξι μέλη της ομάδας, που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν διαγνωστεί θετικά με τον κορωναϊό, πριν από την αμφιλεγόμενη εκδήλωση υποστήριξής του, στην Τάλσα της Οκλαχόμα, ανακοινώθηκε επίσημα το Σάββατο.

“Έξι μέλη της ομάδας διαγνώστηκαν με τον ιό αφού προηγήθηκαν εκατοντάδες εξετάσεις και οι διαδικασίες καραντίνας εφαρμόστηκαν αμέσως”, δήλωσε ο Tim Murtaugh, Διευθυντής Επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ.

Και οι έξι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης στην Τούλσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο κανένας εξ αυτών που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό δεν είχαν οποιαδήποτε άμεση επαφή, και δεν θα βρίσκονται στη σημερινή εκδήλωση (στην Τάλσα) κοντά σε εκλεγμένους αξιωματούχους που θα παραβρεθούν.”

Ο Τραμπ έχει προγραμματίσει να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του στην Τάλσα σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την εκστρατεία επανεκλογής του. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα και θα παραστει και θα μιλήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Οκλαχόμα είναι μία από τις πολιτείες που έχουν σημειώσει αύξηση στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού.

Τις τελευταίες ημέρες η Οκλαχόμα αναφέρει αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19, και το υπουργείο υγείας της Πολιτείας προειδοποίησε όσους μεταβούν στο BOK Center, ένα κλειστό στάδιο 19.000 θέσεων όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.

Πηγή: hellasjournal.co,, DW

Σχετικά Άρθρα