Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα

 Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα

Στη σύλληψη επτά ελλήνων ηλικίας 41, 48, 33, 41, 31, 38 και 47ετών προέβησαν χθες, τα στελέχη του Λιμενικού  Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,για παράβαση του νόμου ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, ”πρόληψη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”, ”σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” ενώ ένας εξ αυτών συνελήφθη και για παράβαση του νόμου ”περί όπλων”.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες έρευνες σχετικά με την εγκληματική δράση σε συνδυασμό με εξειδικευμένες προανακριτικές τεχνικές, διασταυρώσεις και εξακριβώσεις στοιχείων στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), του Γραφείου Πληροφοριών και της ομάδας Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας,  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στα διόδια του Ρίου Αχαΐας με κατεύθυνση προς την Πάτρα, Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό 41χρονο ημεδαπό, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (02) πλαστικές συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους ενός κιλού και είκοσι πέντε γραμμαρίων (1.025γρ) η πρώτη και ενός κιλού και οκτώ γραμμαρίων (1.008γρ) η δεύτερη. Ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό 48χρονο ημεδαπό, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός στο ταξίδι από Αθήνα που προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά προς Πάτρα, με σκοπό να ενημερώνει το πρώτο όχημα για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους. 

       Οι πολύμηνες έρευνες είχαν ως απόρροια την αποκρυπτογράφηση της δράσης του οργανωμένου κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, ενώ διακριβώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα χρησιμοποιούσαν κώδικα επικοινωνίας στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες όταν αναφέρονταν σε ναρκωτικές ουσίες και χρήματα.

   Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες από στελέχη της Π.Ο.Δ.Ι.Ν. μετά ομάδων Κ9, του Γρ. πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Πάτρας σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια των ως άνω ερευνών και σωματικών ελέγχων στους  συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • δώδεκα (12) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου ενός μέτρου έκαστο
  • δύο (02) ζυγαριές ακριβείας
  • έξι (06) φυσίγγια διαμετρήματος 0,22
  • το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (6.900€)
  • δύο (02) tablet
  • δύο (02) φορητά VHF
  • μία (01) μεταλλική πίπα με υπολείμματα κάνναβης

Σχετικά Άρθρα