Το Twitter προειδοποιεί ξανά για “παραποιημένο” βίντεο του Τραμπ

 Το Twitter προειδοποιεί ξανά για “παραποιημένο” βίντεο του Τραμπ

Νέα προειδοποίηση περί παραποίησης μέσων ενημέρωσης πρόσθεσε το Twitter σε ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου κλιμακώνοντας μία ένταση που ξεκίνησε προ εβδομάδων και κορυφώθηκε με το διάταγμα το οποίο υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Μάιο, με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media.

Στο βίντεο, το οποίο είχε παραποιηθεί ώστε να φαίνεται ότι μεταδόθηκε από το CNN, εικονιζονται δύο νήπια να τρέχουν με την επισήμανση «Τρομαγμένο νήπιο τρέχει μακριά από μωρό ρατσιστή».

Αργότερα το Twitter πρόσθεσε στην ανάρτηση, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Πέμπτης, προειδοποίηση ότι περιέχει παραποιημένα στοιχεία.

Χθες επίσης, το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε αναρτήσεις και διαφημίσεις της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς αυτές παραβίαζαν την πολιτική της εταιρείας κατά του οργανωμένου μίσους.

Οι διαφημίσεις έδειχναν ένα κόκκινο ανεστραμμένο τρίγωνο με κείμενο που ζητούσε από τους χρήστες του Facebook να λάβουν μέρος σε μια συλλογή υπογραφών εναντίον της Antifa, ενός χαλαρά οργανωμένου αντιφασιστικού κινήματος.

Αν και σε μεγάλο βαθμό το Twitter είχε υιοθετήσει μία ανοιχτή προσέγγιση στα αμφιλεγόμενα tweets του Αμερικανού προέδρου, τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία άρχισε να προσθέτει μια ετικέτα περί παραπληροφόρησης σε αναρτήσεις του, καθώς και μία επισήμανση περί «εκθείασης της βίας».

Στα τέλη Μαΐου, ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράφοντας διάταγμα, με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία, που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter.

Το διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις ρυθμιστικές αρχές να κινούνται νομικά κατά των εταιρειών αυτών για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νομιμότητα του διατάγματος θα αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα