Προκαλεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ: Η γονυκλισία για τον Φλόιντ είναι “κλεμμένη” (vid)

 Προκαλεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ: Η  γονυκλισία για τον Φλόιντ είναι “κλεμμένη” (vid)

Έντονες αντιδράσεις και σάλος έχουν προκληθεί με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ ο οποίος είπε ότι η γονυκλισία των διαδηλωτών στο κίνημα Black Lives Matter, είναι αντιγραφή από το «Game of Thrones».

Ο υπουργός είπε ότι η κίνηση που εφαρμόζουν οι διαδηλωτές ανά τον πλανήτη μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλοιντ «μου μοιάζει με σύμβολο υποταγής και υποδούλωσης παρά με σύμβολο απελευθέρωσης και χειραφέτησης». Αποδέχεται το γεγονός ότι άλλοι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά και επέμεινε ότι αντιλαμβάνεται την οργή που αισθάνονται οι καταπιεσμένες κοινότητες αλλά πρόσθεσε: «Γονατίζω μόνο για δύο ανθρώπους, τη βασίλισσα και τη σύζυγό μου όταν της ζήτησα να με παντρευτεί».

Ο Ράαμπ έκανε αυτές τις δηλώσεις σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με αρκετούς βουλευτές να κατηγορούν τον υπουργό που δεν γνωρίζει την καταγωγή της γονυκλισίας. Οι διαδηλωτές με αυτήν την κίνηση αναφέρονται στις πράξεις των Αμερικανών αθλητών που αρνούνται να σταθούν ακίνητοι και όρθιοι στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου ως πράξη αντίδρασης. Ο κ. Ράαμπ προσπάθησε να καταπραΰνει τις αντιδράσεις αργότερα με ένα tweet ότι σέβεται απολύτως το κίνημα BLM και πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιλέγουν αν θα γονατίσουν.

Σχετικά Άρθρα