Κόμπι Μπράιαντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πιλότος να “αποπροσανατολίστηκε” λόγω ομίχλης

 Κόμπι Μπράιαντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πιλότος να “αποπροσανατολίστηκε” λόγω ομίχλης

LAS VEGAS, NEVADA – JULY 27: Gianna Bryant and her father, former NBA player Kobe Bryant, attend the WNBA All-Star Game 2019 at the Mandalay Bay Events Center on July 27, 2019 in Las Vegas, Nevada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο η ομίχλη να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλα επτά άτομα, προκαταρκτική έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η έκθεση που δημοσιεύει το Associated Press, αναφέρει ότι ο πιλότος Άρα Ζομπάγιαν ενδεχομένως αποπροσανατολίστηκε και έχασε τον έλεγχο και την αίσθηση προσανατολισμού εν ώρα πτήσης.

Μάλιστα, ο Ζομπάγιαν είχε αναφέρει μέσω του ασυρμάτου στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι πετούσε στα 4.000 πόδια, πάνω από πυκνά σύννεφα για να έχει καλύτερη ορατότητα, ενώ, στην πραγματικότητα το ελικόπτερο έπεφτε, με αποτέλεσμα να συντριβεί στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Τζον Κοξ, σύμβουλο ασφάλειας σε θέματα αεροπλοΐας, η ακανόνιστη πορεία του ελικοπτέρου είναι σημάδι συμπεριφοράς ενός πιλότου που έχει αποπροσανατολιστεί λόγω συνθηκών που δεν του επιτρέπουν την καλή ορατότητα τόσο στο έδαφος, όσο και στον ουρανό.

«Δεν είναι ο πρώτος που βιώνει κάτι τέτοιο. Είναι συνηθισμένη αιτία πολλών δυστυχημάτων» αναφέρει ο κ. Κοξ.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό θανάτου του Μπράιαντ ανέφερε ως αιτία θανάτου το τραύμα από αμβλύ όργανο όπως και για την κόρη του Τζιάνα και τους άλλους επτά επιβαίνοντες στο ελικόπτερο. Τη μέρα της συντριβής δεν εντοπίστηκαν ίχνη αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό του πιλότου.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά Άρθρα