Στην Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος – “Να κληθούν Παπαδάκου, Φιλιππάκης, Σαμαράς”

 Στην Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος – “Να κληθούν Παπαδάκου, Φιλιππάκης, Σαμαράς”

Στις 10 προσήλθε για παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο, ενώπιον της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά το σάλο με τη γνωμοδότηση κόλαφο του Επιστημονικού Συμβουλίοου που έκρινε ότι δεν μπορεί να καταθέσουν ως ύποπτοι μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγελλόπουλου σύμφωνα με πληροφορίες είπε:

“Επιμένουμε στην ακυρότητα της κλήσης. Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραιος και  Καλούδης οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής μας ο κ. Σαμαράς.  Και για κατ αντιπαράσταση εξέταση. Επίσης να κληθούν Παπαδάκου, και Φιλιππάκης. Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα. Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη”.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον πρόεδρο της επιτροπής:

Τσοβόλας: Κατέθεσε ως μάρτυρας, ο κ. Μιωνής που έχει μηνυθεί από την κ. Παπαδάκου για απάτη ενώπιον του δικαστηρίου.Αυτό το κάνατε για τον κ. Μιωνή, ο οποίος έκανε το εξής τραγικό: ήρθε και κατέθεσε στην Επιτροπή σας ώρα 10.30 και σας προσκόμισε μια μήνυση την οποία θα κατέθετε στις 11.00! Παρανόμως σας την έχει εγχειρίσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα.

Μπουγάς: Εχει σταλεί στον εισαγγελέα η καταγγελία σας.

Γκιόλας: Επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαίο για την διεύρυνση της αλήθειας η κλήση των μαρτύρων.

Σχετικά Άρθρα