‘Αθλια προπαγάνδα από την “Γενί Σαφάκ” που στηρίζει τον Ερντογάν: “Η Αθήνα θέλει πόλεμο και απειλεί τις γεωτρήσεις της Τουρκίας”

 ‘Αθλια προπαγάνδα από την “Γενί Σαφάκ” που στηρίζει τον Ερντογάν: “Η Αθήνα θέλει πόλεμο και απειλεί τις γεωτρήσεις της Τουρκίας”

“Η Αθήνα θέλει πόλεμο: απειλητικό βήμα προς τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας”. Με αυτόν τον τρόπο η τουρκική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ” που στηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν και χρησιμοποιείται συχνά για προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας, περιγράφει τέσερα σενάρια που εξετάζει η χωρα μας ως αντίδραση σε πιθανή εμφάνιση τουρκικού ερευνητικού ανοικτά της Κρήτης και της Ρόδου.

Ο συντάκτης του άρθρου μάλιστα δε διστάζει να μιλήσει για ένα προκλητικό και προβοκατόρικο σενάριο, που θα αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή τον Σεπτέμβριο.

Η Γενί Σαφάκ, αναφέρεται ακόμη σε χθεσινή δημοσκόπηση που έγινε στη γείτονα και η οποία δείχνει ότι το 90% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και των εθνικιστών επιζητούν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Σχολιάζει μάλιστα προκλητικά στον τίτλο «Το έθνος είπε την τελευταία του λέξη».

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος σε πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του σημείωνε ότι “η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει ως τόπος λατρείας των μουσουλμάνων”.

Με πληροφορίες από το hellasjournal.com

Σχετικά Άρθρα