Τι ετοιμάζουν στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”; Το νέο τολμηρό και φιλόδοξο μιντιακό εγχείρημα και το σχέδιο για webTV…

 Τι ετοιμάζουν στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”; Το νέο τολμηρό και φιλόδοξο μιντιακό εγχείρημα και το σχέδιο για webTV…

Μπορεί μια ιστορική εφημερίδα της αριστεράς να φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα της ρεπορτάζ για τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό (μετά και τις δηλώσεις Γεραπετρίτη), με πληροφορίες και σενάρια για πρόσωπα και αλλαγές; Το φαινόμενο είναι μάλλον ασύνηθες στα εγχωρια μίντια που συνδέονται άμεσα με πολιτικά κόμματα, αν και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες του χώρου πρόκειται για συνήθη δημοσιογραφική πρακτική. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, πάντως, με ευκρινές “χτύπημα” για το θέμα, προαναγγέλει, πιθανότατα, τις ενδιαφέρουσες και φιλόδοξες αλλαγές που σχεδιάζονται και θα παρουσιαστούν οσονούπω στα μέσα ενημέρωσης που θεωρούνται ότι ανήκουν στον μιντιακό αστερισμό επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα των “new comers” στην οδό Δεληγιώρη (Λευτέρης Αρβανίτης, Γιάννης Σμυρλάκης- που παραιτήθηκε πρόσφατα από το Mega-, και Μάρκος Βογιατζόγλου), μαζί με την ικανή και έμπειρη “παλαιά φρουρά”, υλοποιούν το νέο εγχείρημα ανανέωσης και διεύρυνσης με σαφή εντολή γι αυτό από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και την σύμφωνη γνώμη όλων των κορυφαίων στελεχών.

Η “Αυγή” έχει εκ βάθρων ανασχεδιαστεί και θα κυκλοφορήσει με νέο lay out: μονοθεματικό (συχνά) πρωτοσέλιδο με γραφιστικές καινοτομίες, μικρότερα κείμενα, περισσότερες φωτογραφίες και πλούσια ύλη. Η έκδοση του κυριακάτικου φύλου θα ανασταλεί και θα κυκλοφορεί ενισχυμένο φύλο σαββατοκύριακου με πολλές ενδιαφέρουσες αλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επικεφαλής του εγχειρήματος δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενείται κάθε εβδομάδα ακόμα και συνέντευξη υπουργού, ή κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ, όπως και συνεντεύξεις στελεχών άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού “ανοίγματος” που θα καταστήσει πιο πλουραλιστική και πιο πλούσια την έκδοση.

Αυγή
Ευκρινές και ασύνηθες το “χτύπημα” στο πρωτοσέλιδο της “Αυγής” για τα σενάρια ανασχηματισμού

Οι τολμηρές κινήσεις, λένε οι γνωρίζοντες, θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμα και μέχρι την δημοσίευση συνέντευξης του πρωθυπουργού (!), εφόσον, βεβαίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχόταν την …βάσανο των ερωτήσεων των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Η νέα “Αυγή” θα βρίσκεται, πιθανότατα, στα περίπτερα εντός του Ιουλίου, ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όσοι έχουν δεi τα προσχέδια κάνουν λόγο για μια μοντέρνα και ίσως πιο τολμηρή εκδοχή της ιστορικής Liberation και για μια εφημερίδα που θα “κλέβει το μάτι” με το πρωτοσέλιδό της και το σύγχρονο εσωτερικό lay out.

Παράλληλα, η ανανέωση και η διεύρυνση των μίντια που θεωρούνται προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ θα αγγίξουν και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Ο ραδιοσταθμός βρίσκεται, πλέον, στην τρίτη θέση ακροαματικότητας μεταξύ των ενημερωτικών ραδιοφώνων, πίσω από τον Σκάϊ και τον Realfm, και πάνω από τον AlphaRadio,το Protothema, και τα Parapolitika, γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική του αλλά και ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο κοινό που αναζητά μια αξιόπιστη αντιπολιτευτική ραδιοφωνική εκδοχή που θα αφορά τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ήδη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής του εγχειρήματος συζητούν με γνωστούς δημοσιογράφους που προέρχονται από τα ιδιωτικά-“συστημικά” ΜΜΕ που διαθέτουν αντιπολιτευτική προσέγγιση, προκειμένου να παρουσιαστεί εντός του καλοκαιριού το νέο φθινοπωρινό πρόγραμμα του σταθμού που θα συνδυάζει το νέο με το υπάρχον έμπειρο και επιτυχημένο στελεχικό δυναμικό του σταθμού.

Χιουμοριστικά, μάλιστα, οι επικεφαλής του νέου μιντιακού συγκροτήματος αναφέρουν πως αρκετοί απ΄ όσους συνεργαστούν με το ραδιόφωνο θα είναι -εκ πρώτης όψεως- “σαν την μύγα μέσα στο…Κόκκινο”, κάτι, όμως, που θα ενισχύσει σε πλουραλισμό και θα κάνει ακόμα πιο γοητευτικό τον ανερχόμενο ραδιοσταθμό.

Μαζί με το “Κόκκινο”, οι επικεφαλής σχεδιάζουν και τη νέα webΤV. Το στούντιο διαμορφώνεται και θα έχει τον χαρακτήρα του ‘loft”, απ΄ όπου θα προβάλλονται εκπομπές και παραγωγές ευρέως φάσματος (από την πολιτική μέχρι τον πολιτισμό, τη μουσική κ.ά), σε ένα μοντέλο που ορισμένοι θεωρούν πως παραπέμπει σε μια μοντέρνα εκδοχή της επιτυχημένης περιόδου της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Σχετικά Άρθρα