Προανακριτική: Ένταση και κόντρα Πλεύρη με Τσοβόλα – Οι “θερμοί” διάλογοι

 Προανακριτική: Ένταση και κόντρα Πλεύρη με Τσοβόλα – Οι “θερμοί” διάλογοι

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος ζήτησε αναβολή, λόγω του όγκου της δικογραφίας. Ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσοβόλας υποβάλλοντας το αίτημα ανάφερε ότι δεν είναι σοβαρή η διαδικασία ενώ μετά την παρέμβαση του Θάνου Πλευρή, βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να απορριφθεί το αίτημα, ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση.

Τσοβολας: Δεν είναι σοβαρή η διαδικασία. Μας στείλατε την Πέμπτη και την Παρασκευή χιλιάδες έγγραφα και 2 ημέρες μετά καλούμαστε εδώ.Ενώ είχαμε κληθεί για τις 10 το πρωί της Δευτέρας μας στείλατε την Παρασκευή κλήση για σήμερα το μεσημέρι στις 14.00. Πρόκειται για καινούρια κλήση Και έπρεπε να προηγηθεί προθεσμία 5 ημερών.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πλεύρης ζητά να απορριφθεί το αίτημα για προθεσμία και ότι δεν πρόκειται για καινούρια κλήση.

Τσοβολας: Ο κ. Πλευρης παρέκαμψε το ουσιώδες. Κύριε Πλεύρη ως νομικος θα μπορούσατε να υπερασπιστειτε ύποπτο, όταν σας δίνονται χίλιες σελίδες μόνο την Παρασκευή; Υποτίθεται ότι είσαστε εισαγγελείς, μήπως τελικά εσείς είστε ύποπτοι ότι παραβιάζετε το νόμο; (κατάχρηση εξουσίας)Γελοιοποιείτε το θεσμό.

Πλευρης: Να μας κάνετε μήνυση.

Παπαγγελόπουλος: Δεν θα ασχοληθώ σήμερα  με τον αλαζόνα κ. Πλεύρη που λέει κάντε μου μήνυση. Ντρέπομαι ομως για έναν νέο άνθρωπο να είναι τόσο ψεύτης. Που είναι γραμμένα αυτά τα νομικά που επικαλείται; Έχετε πάρει τον κακό δρόμο. Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη που κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους, επικαλούνταν τις εντολές των ανωτέρων  τους αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη

Βουλευτές ΝΔ φωνάζουν “Μας απειλεί ” 

Μπουγας: Δεν το εκλαμβανουμε ως απειλή.Ραγκουσης: Παραβιαζονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, πόσες φορές δεν έχει πάρει παράταση αυτή η Επιτροπή;

Ραγκουσης: Κύριε Μπουγα έχετε βαρύτατη ατομική ευθύνη πλέον. Βαρύτατη προσωπική. Δεν είναι δυνατόν να σας ζητά μερικές μέρες προθεσμια και να το απορρίπτετε.

Ξανθοπουλος: Φαλκιδευονται τα δικαιώματα του ελεγχόμενου.

Μπουγας: Προτείνω να δοθεί προθεσμία μέχρι να βγει η θέση επιστημονικού Συμβουλίου. Και αν μέχρι Τετάρτη δεν βγει η θέση, να ξαναδοθεί παράταση.