Δ. Λιάκος: Το πρόγραμμά του θα κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ελκυστικό

 Δ. Λιάκος: Το πρόγραμμά του θα κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ελκυστικό

Ήταν από τις τοποθετήσεις που συζητήθηκαν κατά το κλείσιμο του τετραήμερου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: ο λόγος για την ομιλία του Δημήτρη Λιάκου, οικονομολόγου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Μίλησε για πολλά από το επιστημονικό – πολιτικό πεδίο του: για το Ταμείο Ανάκαμψης και αν κρύβει νέες δεσμεύσεις, για την ανάγκη συγχρονισμού νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Ε.Ε., για την ανάγκη ενός εθνικού διαλόγου όσον αφορά την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και τις αποτυχημένες ως τώρα, προσπάθειες για επενδύσεις. 

Μπήκε όμως και σε αχαρτογράφητα για εκείνον ως τώρα, νερά, αφού αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ: η αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε, βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγών και μετασχηματισμού σε σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς.

Είπε όμως και κάτι ακόμη: ότι γίνεται συζήτηση για τα πρόσωπα, όμως αυτό που μπορεί να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά ελκυστικό είναι η μάχη των ιδεών, των προταγμάτων, του προγράμματος. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, να αποκτήσει προγραμματική διαδικασία, έστω κι αν αυτό είναι επώδυνη.

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα