Τα πύρινα μέτωπα – Πού επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις

 Τα πύρινα μέτωπα – Πού επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις

φωτό αρχείου

Μια εξαιρετικά γεμάτη ημέρα είχε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μέτωπα και πυρκαγιές σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, με τη μάχη βέβαια να συνεχίζεται.

Ζάκυνθος

Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στις Βολίμες Ζακύνθου φαίνεται να είναι αυτή που απασαχολεί περισσότερο τις πυροσβεστικές δυνάμεςις που επιχειρούν στην περιοχή με 20 πυροσβέστες και 9 οχήματα, ενώ νωρίτερα είχαν συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις και 4 εναέρια μέσα.

Ανδρίτσαινα Ηλείας

Σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι η φωτιά έχει τεθεί ύπο έλεγχο.

Άγιον Όρος

Το ίδιο ισχύει και με την φωτιά στο Άγιον Όρος όπου εδώ και λίγες ώρες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και με τις επίγειες δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για το επόμενο 24ωρο μόνο για προληπτικούς λόγους.

Κεφαλονιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε επίσης και η φωτιά που κατάκαιε δασική έκταση στην περιοχή Παλική της Κεφαλονιάς, όπου και επειχείρησαν 19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 εναέρια μέσα.

Ερμιονίδα Αργολίδας

Yπό μερικό έλεγχο επίσης, τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, με 20 πυροσβέστες και 8 οχήματα να επιχειρούν στην περιοχή.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σχετική ανακοινωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούσε για προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1271385204192673792?s=20

Για αύριο Κυριακή πάντως, το επίπεδο κινδύνου υποβαθμίζεται κατά μία κλίμακα από κατηγορία 3 για το Σάββατο σε κατηγορία 2.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1271731079247015939?s=20