Απάντηση Μητσοτάκη για τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ: Όχι δεν ήταν πεταμένα λεφτά, όπως οι διαφημίσεις των ΔΕΚΟ (vid)

 Απάντηση Μητσοτάκη για τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ: Όχι δεν ήταν πεταμένα λεφτά, όπως οι διαφημίσεις των ΔΕΚΟ  (vid)

Στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τη λίστα με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κοροναϊό, μπορεί να μην ανταποκρίθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως επέλεξε να αμυνθεί επιτιθέμενος.

Και καθώς δεν θέλησε να απαντήσει ούτε στη ρήση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τα λεφτά που έχει δώσει ο κ. Πέτσας στους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους», ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής:

«Εσείς κ. Τσίπρα, για άλλη μια φορά, επιμένετε να ισχυρίζεστε ότι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση και την πορεία της χώρας είναι αποτέλεσμα των ΜΜΕ τα οποία, όπως είπατε, μπουκώνουμε με κρατικό χρήμα. Λες και η καμπάνια ενημέρωσης για τον κοροναϊό η οποία έγινε, ήταν πεταμένα λεφτά. Όχι, πεταμένα λεφτά ήταν οι διαφημίσεις των ΔΕΚΟ τις οποίες βάζατε εσείς επί δικιάς σας κυβέρνησης για να στηρίζετε μόνο εφημερίδες που στήριζαν εσάς. Και φαντάζομαι πως το ίδιο δεν ισχύει για τον ξένο Τύπο. Μπουκώσαμε με και τον ξένο Τύπο με λεφτά; Δώσαμε διαφημίσεις στους Financial Times, τη Wall Street Journal, τους New York Times; Όλοι αυτοί που μιλάνε με καλά λόγια για τη χώρα μας και οι οποίοι κάνουν τη σύνδεση μεταξύ της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και της δυνατότητας ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, είναι και αυτοί «χρηματοδοτούμενοι» από την ελληνική κυβέρνηση; Όχι. Βλέπουν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσο καλύτερα αντιμετωπίζει κανείς την υγειονομική κρίση τόσο ενισχύεται η εικόνα της χώρας και τόσο τελικά θα είναι ευκολότερη η επάνοδος σε μια ταχύτερη και δυναμικότερη ανάκαμψη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΟ 26′ ΚΑΙ ΜΕΤΑ:

Σχετικά Άρθρα