Κατονομάστηκε ο δολοφόνος του Ούλοφ Πάλμε – Κλείνει η υπόθεση

 Κατονομάστηκε ο δολοφόνος του Ούλοφ Πάλμε – Κλείνει η υπόθεση

Τα συμπεράσματα της έρευνας την οποία ανέλαβε το 2017 για την δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε παρουσίασε ο εισαγγελέας Κρίστερ Πίτερσον. Ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία είναι ο Στιγκ Ενγκρστρομ γνωστός και ως «Skandia Man», ο οποίος απεβίωσε το 2000.

Οπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας, η έρευνα για τη δολοφονία του Πάλμε σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 28 Φεβρουαρίου του 1986, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από τον κινηματογράφο μαζί με την σύζυγο και τον γιο του, θα κλείσει.

Η δολοφονία του σε ηλικία 59 ετών είχε προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας, καμία εκ των οποίων δεν αποδείχτηκε αληθής.Η αστυνομία κατηγορήθηκε ευρέως ότι απέτυχε στην αρχική έρευνα. Το 1989 είχε κριθεί ένοχος για την δολοφονία του ένας μικροεγκληματίας, αλλά άσκησε έφεση και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Το 2004 πέθανε.

Ο σοσιαλδημοκράτης Πάλμε διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1969 ως το 1976 και από το 1982 ως το 1986. Κάποιοι τον θεωρούν αρχιτέκτονα της σύγχρονης Σουηδίας, αλλά οι συντηρητικοί απεχθάνονταν τις αντι-αποικιακές του απόψεις και την κριτική του εις βάρος των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα