Ανοίγουν τα σύνορα για τους Ιταλούς τουρίστες στο τέλος Ιουνίου

 Ανοίγουν τα σύνορα για τους Ιταλούς τουρίστες στο τέλος Ιουνίου

Τις ευχαριστίες του στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για την αλληλεγγύη τους και τη στήριξη στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξέφρασε ο Λουίτζι ντι Μάιο, σημειώνοντας πως τις δύο χώρες ενώνουν βαθύτατοι δεσμοί.

Εξέφρασε δε την απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για την είσοδο των Ιταλών τουριστών έως τα τέλη του μήνα.

Όπως είπε η συνεργασία Αθήνας – Ρώμης είναι στενή και κοινής ωφελείας τόσο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (Συρία, Βαλκάνια κτλ) όσο και στην διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Για την κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών- μελών ώστε αυτοί να κατευθυνθούν στις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, εκείνες δηλαδή που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από ένα σύστημα ίσης ευθύνης όλων των κρατών- μελών, προκειμένου όλοι να σηκώσουν στον ίδιο βαθμό το βάρος της διαχείρισης των ροών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ε.Ε. εκφράζοντας πλήρη στήριξη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα