Πρεμιέρα για τους χώρους διασκέδασης – Οι νέοι κανόνες λειτουργίας

 Πρεμιέρα για τους χώρους διασκέδασης – Οι νέοι κανόνες λειτουργίας

Ο  υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνοντας τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας ανέφερε πως:

«Μέχρι την 1η Ιουλίου, θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 95%  του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή».

Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από:

  • χορευτικό κέντρο
  • άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
  • καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
  • κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
  • καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
  • κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
  • κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
  • κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ

Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:

  • τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα
  • εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών
  • εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και
  • ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).

Οι νέοι κανόνες λειτουργίας

Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους: 

Σε όσα κέντρα λειτουργήσουν, θα απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών. -Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, oρίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με την αναλογία του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών καθορίζεται σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.  

Στα εστιατόρια που λειτουργούν με μπουφέ, η διάθεση των γευμάτων θα πρέπει να γίνεται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.   

Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα. -Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.  

Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η αναλογία ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2 τ.μ. και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.   

Σχετικά Άρθρα