Συνάντηση Μακρόν με Λε Γκρε για μέτρα στήριξης του γαλλικού ποδοσφαίρου

 Συνάντηση Μακρόν με Λε Γκρε για μέτρα στήριξης του γαλλικού ποδοσφαίρου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη (10/6), ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρέ.

Ο Μακρόν έκανε δεκτό το αίτημα του Λε Γκρέ και οι δύο άνδρες, θα συζητήσουν την λήψη μέτρων για την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης του ποδοσφαίρου, στην μετά κοροναϊό εποχή.

Ο έμπειρος παράγοντας, εκτιμά ότι η ζημία της ομοσπονδίας από την πανδημία, ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όσον αφορά στους επαγγελματικούς συλλόγους, οι απώλειες υπολογίζονται σε 500-800 εκατομμύρια ευρώ!

Υπεθυμίζεται πως παρά τις προτροπές της UEFA, τα γαλλικά πρωταθλήματα, έληξαν πρώορα -στα τέλη Απριλίου-, προκαλώντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις συλλόγους.

Η είδηση, τότε, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πέντε κορυφαία μαζί με το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ιταλικό και οι συνέπειες θα ήταν μεγάλες, ενώ υπήρχαν και ανησυχίες ότι αυτή η απόφαση θα επηρρέαζε και τα πρωταθλήματα άλλων χωρών.

Σχετικά Άρθρα