Στάση εργασίας των συμβασιούχων στην υπηρεσία ασύλου την Τετάρτη

 Στάση εργασίας των συμβασιούχων στην υπηρεσία ασύλου την Τετάρτη

Στην κήρυξη πανελλαδικής τετράωρης στάσης εργασίας από την έναρξη του ωραρίου/βάρδιας των εργαζομένων με Σύμμβαση Ορισμένου Χρόνου την Τετάρτη 10 Ιουνίου, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ) έπειτα από έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του.

Όπως τονίζεται, «την ίδια ημέρα αναμένεται να εκδικαστεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο άσκησης ασφαλιστικών μέτρων από συναδέλφισσες της Λέσβου, οι οποίες αν και επιτυχούσες στην προκήρυξη ΣΟΧ2/2019 της Υπηρεσίας Ασύλου, έχουν αυθαίρετα αποκλειστεί από την εργασία στο Περιφερειακό Γραφείου Ασύλου Λέσβου. Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, παρακάμπτοντας την διαδικασία μέσω του ΑΣΕΠ και αρνούμενο να απαντήσει στις αναφορές που έχουν υποβάλει οι συναδέλφισσες, έχει στερήσει την πρόσληψή τους αναιτιολόγητα και παράνομα».  

«Το ΣΕΣΥΑ συνεχίζει τον αγώνα απέναντι στην καταχρηστική κι εκδικητική στάση του Υπουργείου και καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να συμμετέχουν στη στάση εργασίας στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των συναδελφισσών μας, ζητώντας την :

  • Άμεση πρόσληψη των συναδελφισσών συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
  • Άρση των εκδικητικών απολύσεων.

Στις 10 Ιουνίου 2020, και ώρα 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (Ευελπίδων), όπου θα συζητηθεί η προσωρινή διαταγή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα