Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την εγκεφαλικά νεκρή μητέρα μετά από καισαρική

 Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την εγκεφαλικά νεκρή μητέρα μετά από καισαρική

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφορικά με περιστατικό επιτόκου, η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή την 18-05-2020, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π. (Νοσοκομείο Πάτρας), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Πρόκειται για μία 27χρονη, η οποία μετέβη στις 18 του περασμένου μήνα για να κάνει προεγχειρητικό έλεγχο και την επομένη να υποβληθεί σε προγραμματισμένη καισαρική. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο σύζυγός της, το ιατρικό επιτελείο της έκανε εξετάσεις μόνο για κορονοϊό και κατόπιν του είπαν ότι θα πρέπει να προχωρήσει η γέννα την ίδια ημέρα κι όχι την επόμενη, καθώς η σύζυγός του είχε συσπάσεις μήτρας.

Πράγματι, ο σύζυγος συναίνεσε στην επέμβαση κι έτσι η Δώρα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 9:30 το πρωί της 18ης Μαΐου. Λίγες ώρες αργότερα, ο μαιευτήρας κάλεσε τον πατέρα και του μετέφερε τα δυσάρεστα νέα. Παρουσιάστηκαν επιπλοκές κατά τον τοκετό, η κοπέλα υπέστη καρδιακή ανακοπή και διασωληνώθηκε. Ωστόσο, η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη, καθώς η 27χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας εδώ και 10 μέρες δεν έχει εξηγήσει η διοίκηση του νοσοκομείου τι ακριβώς έχει συμβεί. «Ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλον, κανείς δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες» τόνισε. Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα