Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία Φλόιντ: Τον χτυπούσαν μέσα στο αυτοκίνητο (vid)

 Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία Φλόιντ: Τον χτυπούσαν μέσα στο αυτοκίνητο (vid)

Νέο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στο σημείο όπου έγιναν όλα ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram ο ακτιβιστής Σον Κινγκ. Δείχνει το περιπολικό με τη μια πίσω πόρτα ανοιχτή, τον Φλόιντ μέσα σε αυτό κι έναν από τους αστυνομικούς και σκύβει στην καμπίνα και να χτυπά τον 46χρονο ενώ εκείνος ήδη έχει τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες!

«Η αστυνομία χτυπά τον Τζορτζ Φλόιντ μέσα στο περιπολικό. Ο ένας κάθεται και κοιτά ενώ οι άλλοι του επιτίθενται» γράφει ο Κινγκ.

Λίγο μετά απ’ αυτό που δείχνει το νέο βίντεο, ο Τζορτζ Φλόιντ βρέθηκε στο έδαφος, από την άλλη πλευρά του περιπολικού, με το κεφάλι στο έδαφος και τον 44χρονο Τσοβίν να τον πατά, ατάραχος και απόλυτα ψύχραιμος, με το αριστερό του γόνατο στο λαιμό.

Τον Φλόιντ κρατούν από τα πόδια οι άλλοι δυο αστυνομικοί, εκείνοι που είχαν φτάσει πρώτοι στο σημείο αφού υπάλληλος καταστήματος τους είχε καλέσει κατηγορώντας τον 46χρονο πως προσπάθησε να πληρώσει με πλαστό 20δόλαρο. 20 λεπτά μετά από εκείνη την κλήση, ο Φλόιντ ήταν νεκρός και οι ΗΠΑ έπαιρναν φωτιά…

Ο Τσόβιν, σύμφωνα με τη δικογραφία, κρατούσε τον Φλόιντ ακινητοποιημένο με το γόνατό του στο λαιμό του 46χρονου επί περισσότερο από 8 λεπτά. Απ’ αυτά, τα 2 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα ο Φλόιντ είχε πια χάσει τις αισθήσεις του.