“Βράζει” το Ρέθυμνο με την απόφαση να κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος ο Σειραγάκης

 “Βράζει” το Ρέθυμνο με την απόφαση να κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος ο Σειραγάκης

Οργή στο Ρέθυμνο στο άκουσμα της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με την οποία αφήνεται ελεύθερος ο παιδεραστής.

Αντίθετα από την εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο Ρέθυμνο έκρινε ότι ο αποκαλούμενος “παιδεραστής του Ρεθύμνου” δεν παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του. Υπενθυμίζεται ότι έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε ανήλικους.

Πιο συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών και αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου είναι ανάστατη, ενώ οι οικογένειες που έχουν θύματα του παιδεραστή είναι οργισμένες και απογοητευμένες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής και προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελου Μουνδριανάκη, “οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την Δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία.

Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα (…) Αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας”, επεσήμανε.

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικά Άρθρα