“Κλείδωσε” την “γραμμή συναίνεσης” ο Αλ. Τσίπρας με την συνέντευξη στον Alpha

 “Κλείδωσε” την “γραμμή συναίνεσης” ο Αλ. Τσίπρας με την συνέντευξη στον Alpha

Με την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόϊτερ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας “κλείδωσε” ουσιαστικά την “γραμμή” της συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Για πρώτη φορά με τόσο κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “πίστωσε” ευθέως στην κυβέρνηση την επιτυχία ως προς την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ενώ έτεινε καθαρά χείρα συνεργασίας και στα εθνικά θέματα και δη στα ελληνοτουρκικά, δηλώντας, ταυτόχρονα, την έντονη ανησυχία του για την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Άγκυρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας και της αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης του κοροναϊού. Χαιρέτισε μεν ως θετική την εξέλιξη με το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα μπορεί να λάβει έβς και 32 δισ ευρώ, τόνισε, όμως, επικαλούμενος την δική του εμπειρία από Συνόδους Κορυφής, πως πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις τελικές αποφάσεις. Έδειξε, δε, πως έχει μεγάλη αξία εάν τα ποσά αυτά θα εκταμιευθούν σε βάθος 3ετίας ή 7ετίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην εμπροσθοβαρή λήψη μέτρων και ειδικά σε εκείνα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δη χωρίς δανεισμό αλλά με την μορφή των επιδοτήσεων.

Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί πως σε αυτή την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την καραντίνα, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ουσιαστικός αλλά χωρίς υψηλούς τόνους, επιβεβαιώνοντας εκείνους που εκτιμούν πως, μετά την συνέντευξή του στην “Αυγή” και τα σαφή μηνύματα προς το εσωκομματικό πεδίο, έχει καταστήσει το κλίμα συνεννόησης κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας ως πεδίο έντονης αντιπαράθεσης την οικονομία και τα θέματα Δημοκρατίας.

Σεραφείμ Κοτρώτσος

Σχετικά Άρθρα