Μένουμε Όρθιοι ΙΙ: Τα βασικά σημεία του προγράμματος που θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στο Ζάππειο

 Μένουμε Όρθιοι ΙΙ: Τα βασικά σημεία του προγράμματος που θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στο Ζάππειο

Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 18.30 στο Ζάππειο. Η επιλογή του Ζαππειου δεν είναι τυχαία, καθώς ως πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018. Θα είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό πακέτο μέτρων, με ουσιαστικό στόχο την απάντηση σε όσους κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση για άγονη κριτική.

Στο νέο σχέδιο που εκπόνησε το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου στόχος είναι να αποτυπωθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων η στήριξη της οικονομίας με βασικούς πυλώνες την εργασία αλλά και τις επιχειρήσεις. Αιχμή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η στήριξη του κόσμου της εργασίας, δια της στήριξης των επιχειρήσεων.

Στην Κουμουνδούρου πάντως, δεσμεύονται για ένα «πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο» σχέδιο προτάσεων, το οποίο θα καλέσουν άμα τη παρουσίασή του, την κυβέρνηση, να το εφαρμόσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Νewpost, με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» γίνεται μια ύστατη προσπάθεια πίεσης για εμπροσθοβαρή μέτρα που θα κρατήσουν ζωντανή τη ζήτηση (αγοραστική δύναμη πολιτών – εργαζομένων)και θα αποτρέψουν λουκέτα για να κρατηθεί και η προσφορά:

Έμφαση σε τρεις τομείς:

  • Εργασία: Στήριξη στο 100% του μισθού με ρήτρα μη απόλυσης και μη μεταβολής εργασιακής σχέσης σε αντίθεση με μειώσεις, εκ περιτροπής εργασία.
  • Επιχειρήσεις: Μη επιστρεπτέα ενίσχυση 3 δισ. για μικρομεσαίους που δεν περνούν ούτε έξω από τράπεζα, ώστε να έχουν κεφαλαία κίνησης, ενοίκια, τρέχοντα έξοδα, μικροπιστώσεις από αναπτυξιακή, μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, εστίαση στο 6%, ειδικό πάκετο για τουρισμό (τον αφορούν και τα προηγούμενα) με εμφαση σε γενναίο προγραμμα εσωτερικού τουρισμού, ειδικό σκέλος για πρωτογενή τομέα
  • Εισόδημα έκτακτης ανάγκης: Μεγάλο δίκτυ κοινωνικής προστασίας για 2,2 εκατ νοικοκυριά γιατί έρχεται φτώχεια καταραμένη. Θα αφορά και ανέργους, εποχικά εργαζόμενους, ανθρώπους πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα