Λοβέρδος για Δένδια: Η στάση του δείχνει σκέψη που κυριαρχείται από φόβο

 Λοβέρδος για Δένδια: Η στάση του δείχνει σκέψη που κυριαρχείται από φόβο

Η δήλωση του Νίκου Δένδια σε ραδιόφωνο για τον Έβρο είναι «λεκτικό ατόπημα» εκτίμησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας πως «Είναι λεκτικό ατόπημα αλλά που δείχνει τρόπο σκέψης που κυριαρχείται από φόβο».

«Όχι συχνά, αυτό το θέμα (ς.ς. στον Έβρο) υπάρχει από το παρελθόν. Δύο τρεις φορές έχουν προκύψει θέματα που έχουν απασχολήσει και τη δημοσιότητα. Εδώ ξεκινώ από κάτι, μία άποψή μου που νομίζω ότι θα τη συμμεριστεί ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος. Θα ήθελα να μην έχει γίνει αυτό. Και θέλω να έχει δίκιο το υπουργείο Εξωτερικών και να μην έχουμε παραβίαση των συνόρων μας από την πλευρά της Τουρκίας. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα αυτό θέλει. Είδα όμως από τη στάση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι σαν να ήθελε να έχει συμβεί, να το θεώρησε δεδομένο πως έχει συμβεί και να πήγε και να μίλησε από πάνω από αυτό. Εγώ απορρίπτω αυτή την όψιμη στάση φιλοπατρίας. Όπως επίσης απορρίπτω και τους κατ’ επάγγελμα πατριώτες που βγήκαν με τη μία να το θεωρούν δεδομένο και να λένε. Αυτές οι δύο κριτικές στην κυβέρνηση συγκοινωνούν. Εμένα με έκανε να αντιδράσω την Παρασκευή το πρωί με ανακοίνωσή μου που ρώταγα τον υπουργό στα πόσα μέτρα αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι ως Ελλάδα για την εθνική σου κυριαρχία, από τη συνέντευξη του κ. Υπουργού στο ραδιόφωνο. Όταν λέει ο ίδιος ‘κάποια μέτρα είναι’ εκεί κατάλαβα ότι η προσέγγιση αφενός μεν είναι φοβισμένη, μη συμβεί και κάτι, αφετέρου δεν έχει σωστή θέση αρχής και δεν έχει τη θέση αρχής που διέπει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις τουλάχιστον στα λόγια. Ότι δεν παραχωρούμε ούτε ένα πόντο, τι πάει να πει μέτρα δηλαδή», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κ. Δένδιας δεν είναι αυτής της αρχής ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως «είναι ατόπημα λεκτικό. Προφανέστατα. Είναι λεκτικό ατόπημα αλλά που δείχνει τρόπο σκέψης που κυριαρχείται από φόβο. Μπορεί να φοβάται ένας υπουργός ή μία κυβέρνηση, να φύγουμε από τον κ. Δένδια, μήπως υπάρξει γεγονός που πηγαίνει προς θερμό επεισόδιο και θέλει να το αποφύγει. Όσο θες να το αποφύγεις τόσο θα στο προκαλούν».

«Εμένα η θέση αρχής μου είναι να μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο (ς.ς. να μην έχει γίνει παραβίαση των ελληνικών συνόρων) και να είναι προστριβές. Η θέλησή μου είναι η θέληση της ελληνικής δημοκρατίας, ταυτίζομαι δηλαδή με αυτό που λέει το υπουργείο Εξωτερικών ότι αυτό δεν έχει συμβεί. Ωραία», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα