Μια παλαιότερη αλλά επίκαιρη στιχομυθία στο Μαξίμου για Δένδια, Βενιζέλο και Αβραμόπουλο…

 Μια παλαιότερη αλλά επίκαιρη στιχομυθία στο Μαξίμου για Δένδια, Βενιζέλο και Αβραμόπουλο…

Γνωστός δημοσιογράφος επισκέφθηκε προ καιρού το Μέγαρο Μαξίμου για “δημοσιογραφική συζήτηση” με υπουργό, κεντρικό πρόσωπο του πρωθυπουργικού επιτελείου.

Σε κάποια στιγμή, ο υπουργός έφερε τη συζήτηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ζήτησε από τον συνομιλητή του την άποψή του σχετικά με τον υπουργό Εξωτερικών. “Πως θεωρείς ότι τα πάει ο Δένδιας;”, ρώτησε. Ο δημοσιογράφος απόρησε για το “ειδικό” ενδιαφέρον αλλά διατύπωσε την γνώμη του. Και καλή –ως προς το ύφος και την μετριοπάθεια-, και κριτική- ως προς κάποιους χειρισμούς.

“Δηλαδή, θεωρείς ότι ίσως χρειάζεται ένα άλλο πρόσωπο, εκεί, με μεγαλύτερο ειδικό βάρος;”, ρώτησε -πονηρά- ο υπουργός τον δημοσιογράφο. Ο τελευταίος δεν δίστασε. “Η αλήθεια είναι πως ο Σαμαράς, αν και γνώριζε ο ίδιος πολύ καλά τα της εξωτερικής πολιτικής, αισθανόταν άνετα που είχε τον Βενιζέλο”, του απάντησε.

Το βλέμα του υπουργού “άστραψε”. “Ναι, άλλο ειδικό βάρος”, απάντησε χαμογελώντας, με προφανή αναφορά και στο πραγματικό, πέραν του αδιαμφισβήτητου πολιτικού, βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Τους διαλόγους μου τους διηγήθηκε ο δημοσιογράφος, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Νίκου Δένδια και την έντονη κριτική που του γίνεται και από εσωκομματικά κέντρα (π.χ “Ομάδα Αλήθειας”). Είναι και τα σενάρια ανασχηματισμού που εκ των πραγμάτων δημιουργούν θέμα.

Ωστόσο, ο Νίκος Δένδιας είναι δημοσκοπικά από τους δημοφιλέστερους υπουργούς και πρόκειται και για πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές και εκτός πολιτικής φιλίες. Δεν “τρώγεται” εύκολα. Όμως στο Μέγαρο Μαξίμου κάποιοι δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που (ξανα)θυμήθηκαν τον σιωπηλό και σε πολιτική αγρανάπαυση ευρισκόμενο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αμφότεροι, άλλωστε, έχουν περάσει από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σχετικά Άρθρα