Φίλης για Παπαδημούλη: Είναι προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα

 Φίλης για Παπαδημούλη: Είναι προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα

Ο Νίκος Φίλης προσκεκλημένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις για τον Δημήτρη Παπαδημούλη, και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει πειστικές απαντήσεις τόσο για το πόθεν έσχες όσο και για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ προσθέτοντας:

“Η περαιτέρω συζήτηση που διαιωνίζεται από τη ΝΔ έχει μια διπλή στόχευση: αφενός να πλήξει έναν από τους καλύτερους Έλληνες ευρωβουλευτές – προσωπικά δηλαδή είναι μία επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα του Δημ. Παπαδημούλη”

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αντ. Δελατόλας: Ελπίζω η επιδότηση ενοικίου να αφορά και τον κ. Παπαδημούλη για τα σπίτια που νοικιάζει, γιατί αυτό προκάλεσε πολύ αρνητικά σχόλια και μέσα στον χώρο σας. Και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα φωτογραφήθηκε. Θα θέλαμε την γνώμη σας;

Ν. Φίλης: Ο κ. Παπαδημούλης έχει δώσει εξηγήσεις που είναι πειστικές. Τα χρήματα τα οποία επένδυσε προέρχονται από καθαρές αποδοχές και εισοδήματα φορολογημένα. Και δεν ήταν, όπως ξέρετε, προϊόν τραπεζικών δανείων που πολλές φορές δεν είναι καθαρά και όπως συμβαίνει με άλλους πολιτικούς από το κόμμα της ΝΔ. Η περαιτέρω συζήτηση που διαιωνίζεται από τη ΝΔ έχει μια διπλή στόχευση: αφενός να πλήξει έναν από τους καλύτερους Έλληνες ευρωβουλευτές – προσωπικά δηλαδή είναι μία επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα του Δημ. Παπαδημούλη.

Χρ. Κοραή: Αυτό εκτιμάτε έκανε και ο κ. Τσίπρας κ. Φίλη;

Ν. Φίλης: Να άρει και να πλήξει το τεκμήριο που έχει η Αριστερά όσον αφορά την εντιμότητα.

Αντ. Δελατόλας: Γιατί τον φωτογράφησε τότε ο κ. Τσίπρας;

Ζ. Ράπτη: Εδώ πάντως υπάρχει ένα θέμα νομίμου και ηθικού. Επειδή ο κ. Παπαδημούλης έχει στο παρελθόν καταφερθεί κατά πολιτικών του αντιπάλων, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: εάν είναι ηθικό να έχεις πληροφόρηση μέσα από την θέση σου, μία δημόσια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για το πρόγραμμα Εστία – ένα πρόγραμμα το οποίο εκπονείται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την ελληνική κυβέρνηση και βεβαίως από ΜΚΟ- να μπει σε αυτό το πρόγραμμα. Φαντάζομαι δεν μπορούν όλοι οι Έλληνες να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα και βεβαίως να αξιολογηθούνε και να δοθούν τα ακίνητά τους. Να έχεις εγγυημένη την καταβολή ενοικίου, γιατί αυτό το πρόγραμμα προπληρώνεται, δηλαδή δεν πρόκειται να χάσεις από τους μετανάστες ή τους πρόσφυγες.

Ν. Φίλης: Παπαγαλίζετε μια προσπάθεια δολοφονία χαρακτήρα.

Ζ. Ράπτη: Δεν είναι θέμα δολοφονίας χαρακτήρα. Τον γνωρίζω τον κ. Παπαδημούλη προσωπικά.

Ν. Φίλης: Σας είπα δόθηκαν πειστικές απαντήσεις. Η περαιτέρω συζήτηση έχει χαρακτήρα πολιτικής δολοφονίας χαρακτήρα.

Χρ. Κοραή: Άφησε ο κ. Τσίπρας σαφείς αιχμές κατά του κ. Παπαδημούλη; Μην κοροϊδευόμαστε…

Ν. Φίλης: Όχι, εγώ δεν διάβασα κάτι τέτοιο. Αυτά είναι δημοσιογραφικές ερμηνείες. Δεν μπορεί, όπως κάνετε εσείς τώρα, να εκτελεί

…………………………..

Χρ. Κοραή: Ο κόσμος καταλαβαίνει πολλά περισσότερα

Ν. Φίλης: Τί χρήμα είναι αυτό του τραπεζικού δανεισμού; Σε αυτά απαντήστε μας και όχι για το πρόγραμμα Εστία, το οποίο είναι δημόσια γνωστό και με καθαρά και φορολογημένα χρήματα.

Ζ. Ράπτη: Έχει οικονομικά κίνητρα ο κ. Παπαδημούλης για την έλευση και την παραμονή των προσφύγων και των μεταναστών.

Γ. Παπαδάκης: Κ. Φίλη, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το να υπάρχει αυτή η αγορά κάποιων μαζεμένων ακινήτων και μάλιστα σε τιμές, εγώ εκεί έμεινα: Οι τιμές με τις οποίες αγοράστηκαν. Ειλικρινά ένιωσα και ηλίθιος. Λέω κοίτα να δεις βρε παιδί μου: πώς τα καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι και πηγαίνουν και αγοράζουν ακίνητα σε πολύ χαμηλότερη τιμή και από την αντικειμενική τους αξία; Δηλαδή θα μπορούσατε να το κάνετε κι εσείς; Και το ερώτημα είναι: Εσείς θα το κάνατε κ. Φίλη αυτό;

Ν. Φίλης: Κ. Παπαδάκη, οι ερωτήσεις αυτές άπτονται πρωτοβουλιών που είχε ο κ. Παπαδημούλης και έχει εξηγήσει. Καλέστε τον να σας απαντήσει.

Γ. Παπαδάκης: Βεβαίως, επειδή μπήκε το ζήτημα, γι’ αυτό σας το λέω. Και για να μην φανεί ότι είμαστε αμέτοχοι και διατηρούμε αποστάσεις

Σχετικά Άρθρα