Επιστολή Τραμπ στον πρόεδρο του ΠΟΥ: Είσαι αποτυχημένος – Απειλεί με οριστική αποχώρηση

 Επιστολή Τραμπ στον πρόεδρο του ΠΟΥ: Είσαι αποτυχημένος – Απειλεί με οριστική αποχώρηση

Όλο ο κόσμος περιμένει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μετρούν καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς, και ο Αμερικανός πρόεδρος που αποκάλυψε ότι… πίνει χλωροκίνη ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους με τον ΠΟΥ απειλώντας ευθέως ότι όχι μόνο θέλει να σταματήσει τη χρηματοδότηση, αλλά και να… αποχωρήσει από τον Οργανισμό!

Ο Τραμπ λαμβάνει χλωροκίνη! – Το αποκάλυψε ο ίδιος (vid)

Το Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρό του τον ΠΟΥ με αφορμή τον κορονοϊό. Κατηγορεί τον ΠΟΥ πως… έκανε «πλάτες» στην Κίνα και τώρα απειλεί πως θα σταματήσει οριστικά τη χρηματοδότησή του από τις ΗΠΑ!

Και όχι μόνο θα σταματήσει, λέει ο Τραμπ, να δίνει χρήματα στον ΠΟΥ, αλλά θα το… σκεφτεί αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν μέλος ή όχι του Οργανισμού. Και μάλιστα η απόφασή του θα ληφθεί μέσα στις επόμενες 30 μέρες, θέτοντας μάλιστα όρο να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στον ΠΟΥ!

«Εάν ο ΠΟΥ δεν δεσμευθεί σε μείζονες ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα καταστήσω την προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς τον ΠΟΥ μόνιμη και θα επανεξετάσω το εάν θα παραμείνουμε μέλος του οργανισμού», αναφέρει ο Τραμπ στο τέλος μιας επιστολής τεσσάρων σελίδων που έστειλε στον επικεφαλής του ΠΟΥ και πρώην υπουργό Υγείας της Αιθιοπίας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Και για να είναι σίγουρος ότι η απειλή του θα… φτάσει παντού, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε την επιστολή που έστειλε ως πρόεδρος των ΗΠΑ στον επικεφαλής του ΠΟΥ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφοντας: «Αυτή είναι η επιστολή μου στον δρ. Τέντροςυ».

Στην επιστολή του ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά ένα… χρονικό για το πως ξεκίνησε ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο από τον Κίνα, πως ο ΠΟΥ «αγνόησε αξιόπιστες αναφορές για την εξάπλωση του ιού στη Γουχάν τον Δεκέμβριο», πως το γραφείο του ΠΟΥ στο Πεκίνο γνώριζε από τις 30 Δεκεμβρίου πως υπήρχε μεγάλο υγειονομικό ζήτημα στη Γουχάν και πως ο Οργανισμός απέτυχε να καλέσει δημόσια την Κίνα να συμμετάσχει σε ανεξάρτητη έρευνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον Τέντρος Γκεμπρέεσους «αποτυχημένο», υπενθυμίζει πως έδρασε ένας προκάτοχός του (ο Χάρλεμ Μπρούντλαντ) το 2003 με τον SARS όταν διέταξε να σταματήσουν τα ταξίδια στην Κίνα και την κριτίκαρε δημόσια και καταλήγει με τις απειλές για παύση πληρωμών και το τελεσίγραφο των 30 ημερών.

«Δεν μπορώ να επιστρέψω τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν έναν Οργανισμό που, με την παρούσα στάση του, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ», καταλήγει ο Τραμπ στην επιστολή του.

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Εν τω μεταξύ για δεύτερο 24ωρο, ο ημερήσιος απολογισμός της φονικής πορείας του κορονοϊού στις ΗΠΑ δεν ξεπέρασε τους 800 νεκρούς. 759 ήταν τα θύματα της COVID-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) την τελευταία μέρα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μετά το νέο απολογισμό, η λίστα του θανάτου στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 90.000 και έφτασε τους 90.309 νεκρούς.

Ο ημερήσιος απολογισμός των 759 νεκρών είναι από τους χαμηλότερους των τελευταίων εβδομάδων.

Η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας σε απόλυτο αριθμό καταγράφει επίσης πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς.

Πάνω από 283.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θρηνεί το ένα τρίτο των θανάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο απολογισμός της πανδημίας στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 112.000 νεκρούς ως τις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα