Παρέμβαση Καρτερού: Δικαίωμα στη διατύπωση γνώμης, αλλά στο τέλος την πληρώνει ο Τσίπρας

 Παρέμβαση Καρτερού: Δικαίωμα στη διατύπωση γνώμης, αλλά στο τέλος την πληρώνει ο Τσίπρας

Πρόκειται για μια παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, για πολλούς λόγους… Ο λόγος για το σημείωμα του Θανάση Καρτερού στην «Αυγή», με τίτλο, «Και στο τέλος την πληρώνει ο Τσίπρας».

Κατ’ αρχήν ενώ υπερασπίζεται το δικαίωμα στη διατύπωση γνώμης, ο αρθρογράφος παρατηρεί πως αυτό ισχύει και για την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δύο ιδιομορφίες: «Πρώτον, οι δημόσια διατυπωμένες προσωπικές απόψεις, που συχνά αγνοούν τη συλλογικά χαραγμένη γραμμή, τους πολιτικούς συσχετισμούς, τη στιγμή είναι απείρως περισσότερες από ό,τι στα άλλα κόμματα (…) Τους σκίζουμε στις απόψεις», σημειώνει δηκτικά ο Θ. Καρτερός.

«Η δεύτερη ιδιομορφία είναι να λέει ο καθένας αυτό που θέλει, αλλά στο τέλος να ην πληρώνει ο Τσίπρας». Για την ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ στο τέλος υπεύθυνος πάντα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ελέγχει το κόμμα του, όμηρος του τάδε, όμηρος του δείνα, τρίζει η καρέκλα του είναι χυδαίος, είναι ένοχος όσο δεν παραιτεί τον ταδάκη (σ.σ. με κρητική κατάληξη), κλείνει το μάτι στους ακραίους, σαν δεν ντρέπεται να πατάει σε δύο βάρκες, τον κρατάνε, φθείρεται, εμφύλιος με τον Τσίπρα στη μέση, όλοι τα έχουν με τον Τσίπρα».

Συνεπώς, «στο τέλος την πληρώνει ο Τσίπρας, Κι εμείς μαζί φυσικά. Και ο κόσμος που ο ΣΥΙΖΑ εκπροσωπεί τώρα στα δύσκολα. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτό είναι το τίμημα της ελεύθερης έκφρασης των επωνύμων. Σωπάστε και τραβάτε κουπί οι ανώνυμοι», καταλήγει η παρέμβαση Καρτερού.

Ενδιαφέρον σχόλιο, με τη συνέχεια να προμηνύεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα