Ποσοστά…Σιβηρίας στην τηλεθέαση της ΕΡΤ- Τις και τι πταίει;

 Ποσοστά…Σιβηρίας στην τηλεθέαση της ΕΡΤ- Τις και τι πταίει;

Μπορεί η διοίκηση της ΕΡΤ να καταγράφει στα θετικά της το ERTFLIX που αποτελεί, ωστόσο, συνέχεια και “ανακαίνιση” της υβριδικής τηλεόρασης της προηγούμενης διοίκησης, ωστόσο στον ενημερωτικό τομέα συνεχίζει να κινείται σε νούμερα τηλεθέασης που θυμίζουν…Σιβηρία.

Μετά το “φιάσκο” της επένδυσης στην καθημερινή εκπομπή με την Όλγα Τρέμη που έληξε με την αποχώρηση της παρουσιάστριας (λόγω διαφωνιών) σε λιγότερο από πέντε μήνες και επικρίθηκε για το κόστος της και την χαμηλή τηλεθέαση, η κατιούσα συνεχίζεται με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που μεταδιδόταν στις 9 το βράδυ και άλλαξε “ζώνη” (7 το απόγευμα) λόγω κοροναϊού.

Όπως γράφει το e-tetradio.gr, το χθεσινό δελτίο έφτασε στο ναδίρ του 1,6% στα κοινά 18-54, πολύ πίσω από τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών. Θα ήταν άδικο εάν η πτώση αυτή “χρεωνόταν” στην παρουσιάστρια Αντριάνα Παρασκευοπούλου που και συμπαθής και έμπειρη είναι. Το πιθανότερο είναι η ΕΡΤ να βιώνει μια συνολική απαξίωση στον ενημερωτικό τομέα επειδή ακολούθησε ένα μοντέλο ταύτισης με την κυβέρνησης που, όμως, οι τηλεθεατές που το προτιμούν μπορούν να το βρουν …επί το αυθεντικότερο σε ιδιωτικά κανάλια και, κυρίως, στον Σκάϊ.

Σε αυτή την εντελώς λανθασμένη στρατηγική της διοίκησης της ΕΡΤ “χρεώνουν” πολλοί αυτό που συμβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης απουσιάζουν φωνές ελάχιστης κριτικής στην κυβέρνηση και μια άλλη ματιά στις ευρύτερες εξελίξεις. Η ΕΡΤ συνεχίζει τα λάθη που συνέβαιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει εξοστρακίσει και τα θετικά στοιχεία εκείνης της περιόδου…

Γράφει το e-tetradio:

Η ΕΡΤ που ο ενημερωτικός της τομέας ( και όχι μόνον …) κέρδιζε πρωτιές και τη μάχη με τα μεγάλα γεγονότα ( επίσκεψη Πάπα στη Λέσβο, Μπαράκ Ομπάμα, Εμμάνουελ Μακρόν στην Πνύκα, Πρίγκιπας Κάρολος στο Σύνταγμα, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος, Σύνοδος των 7 Μεσογειακών χωρών στο Στ. Νιάρχος κλπ) και παρεδωσε κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τηλεθέαση από  9 έως και 16%  την προγούμενη περίοδο ( κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ), κατάφερε να πιάσει πάτο … με τη νέα “κατάσταση” Μητσοτάκη – Ζούλα στο τιμόνι! Χθες, στο «δυναμικό κοινό» το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 έκανε μόλις 1,6% μέσο όρο, ενώ σε τέταρτα έπεσε κάτω και από τη μονάδα. Ελάχιστα καλύτερα τα πράγματα στο σύνολο, όπου εκεί σημείωσε 3,3% μέσο όρο

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (σύνολο)
1) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 17,6%
2) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 16,8%
3) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 15,6%
4) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 12,8%
5) OPEN (Νίκη Λυμπεράκη): 4,6%
6) MEGA (Δώρα Αναγνωστοπούλου): 4,1%
7) ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 3,3%

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (18-54)
1) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 16,9%
2) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 16,7%
3) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 11,2%
4) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 10,2%
5) MEGA (Δώρα Αναγνωστοπούλου): 6,3%
6) OPEN (Νίκη Λυμπεράκη): 5,3%
7) ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 1,6%

Πηγή: e-tetradio.gr

Σχετικά Άρθρα