“Σίγασε” στα 66 της η μοναδική soul φωνή της Betty Wright

 “Σίγασε” στα 66 της η μοναδική soul φωνή της Betty Wright

Η soul, funk και R&B τραγουδίστρια Betty Wright, που θεωρείται μοναδική σε όλα τα ποπ είδη για την αξιοσημείωτη φωνή της, πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Η αιτία του θανάτου δεν έγινε γνωστή, αλλά η ανιψιά της Ράιτ επιβεβαίωσε τα νέα, γράφοντας στο Twitter : Πετάξτε ψηλά άγγελος. “

Η Ράιτ ήταν πιο γνωστή για το τραγούδι Clean Up Woman, μια ειλικρινή ιστορία μιας γυναίκας που «καθαρίζει» με άνδρες που άλλες γυναίκες έχουν παραμελήσει, ηχογράφησε όταν ήταν 17 ετών. Έφτασε στο Νο6 στα charts των ΗΠΑ το 1971 και το funk κιθάρα της γλείφτηκε συχνά δειγματοληψία, συμπεριλαμβανομένων των Mary J Blige και Chance the Rapper.

Άλλα κομμάτια Wright έχουν δειχθεί από την Beyoncé , για το επιτυχημένο single Upgrade U, rappers 2Pac, YG και Slim Thug και πολλά άλλα.

Η Wright είχε δύο επιτυχίες στο Top UK του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους up-tempo αριθμούς Shoorah Shoorah και Where is the Love, και οι δύο το 1975. Το τελευταίο κομμάτι κέρδισε στη Wright το μοναδικό βραβείο Grammy από έξι υποψηφιότητες, για το καλύτερο τραγούδι R&B.

Σχετικά Άρθρα