Roland Garros: Πιθανόν χωρίς θεατές η διεξαγωγή του

 Roland Garros: Πιθανόν χωρίς θεατές η διεξαγωγή του

Η απόφαση της γαλλικής ομοσπονδίας τένις να ορίσει νέα ημερομηνία για το Roland Garros (27/09-11/10) ικανοποίησε την κυβέρνηση της χώρας, παρότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα έχει εξελιχθεί μέχρι τότε η πανδημία του κοροναϊού.

Την Κυριακή (10/05) οι διοργανωτές του φημισμένου τουρνουά grand slam έκαναν γνωστό επισήμως ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί από τον κόσμο για να αγοράσουν εισιτήρια θα επιστραφούν σε όλους.

Τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει πια τη διεξαγωγή τουρνουά, έστω και χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες, καθώς είναι μεγάλη η πίεση από χορηγούς και διεθνείς ομοσπονδίες.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Μπερνάρ Γκουιντιτσελί, δήλωσε πως όλα είναι ανοιχτά για τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά: «Δεν έχουμε αποκλείσει καμία παράμετρο. Εξετάζουμε τα πάντα. Περιμένουν τη φετινή διοργάνωση εκατομμύρια άνθρωποι, όμως δυστυχώς, είναι πιθανό το εφετινό Roland Garros να γίνει χωρίς κόσμο», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τα τηλεοπτικά μας συμβόλαια για το 2020. Θα μας λείπουν έσοδα από 500.000 ανθρώπους. Όσοι περίπου έρχονται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις μας δηλαδή», είπε και κατέληξε:

«Βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με τις διεθνείς ομοσπονδίες για να μπορέσουμε να εξετάσουμε κάθε πιθανή ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του φετινού τουρνουά. Την επόμενη εβδομάδα, αφού μιλήσουμε και με την κυβέρνηση θα ανακοινώσουμε κάποια πράγματα που θα μας αφορούν όλους.»

Σχετικά Άρθρα