Στήριξη του Αθλητισμού ζήτησε ο Κ. Παναγόπουλος

 Στήριξη του Αθλητισμού ζήτησε ο Κ. Παναγόπουλος

Τα μέτρα στήριξης στον χώρο του Πολιτσιμού ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε με ικανοποίηση ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, που αναμένει ανάλογες ανακοινώσεις και για την οικογένεια του αθλητισμού. 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, στην ιστοσελίδα www.stivoz.gr, τονίζοντας τα εξής:
«Τα μέτρα στήριξης για τον Πολιτισμό που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι στην απολύτως ορθή κατεύθυνση. Ελπίζουμε και αναμένουμε πλέον, η ίδια λογική όπως είναι δίκαιο και σωστό, να ισχύσει και στον Αθλητισμό», είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κ. Μενδώνη, το υπουργείο διπλασιάζει το ποσό επιχορηγήσεων θεάτρου από ένα, σε δύο εκατομμύρια ευρώ, για το 2020, ανταποκρινόμενο στην πρόταση της επταμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής Θεάτρου για αύξηση του ποσού των επιχορηγήσεων θεάτρου.

Επίσης, η θεατρική περίοδος 2020-2021, η οποία διακόπηκε βιαίως από την πανδημία επεκτείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 ώστε τα σχήματα τα οποία θα προκριθούν από την Επιτροπή προκειμένου να επιχορηγηθούν, να έχουν το χρόνο της προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούν και οι επιχορηγήσεις για τον χορό.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, δεν θα ζητηθεί επιστροφή επιχορήγησης αν δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν παραστάσεις, θα καλυφθεί το παραδοτέο από καλλιτεχνικό προϊόν.

Αθλητισμός και Πολιτισμός συμβαδίζουν και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και η συνέχιση και ανάπτυξη τους θα πρέπει να είναι κυρίαρχο ζητούμενο.

Έτσι, ανάλογη αντιμετώπιση περιμένουν το επόμενο διάστημα τόσο οι ομοσπονδίες όσο και τα σωματεία. Ο ΣΕΓΑΣ έχει καταθέσει ήδη τις προτάσεις και τις θέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα στον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σχετικά Άρθρα