Στο Θριάσιο ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία Τοπαλούδη

 Στο Θριάσιο ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού εξετάζεται ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε, με πυρετό, στο Θριάσιο νοσοκομείο χθες το βράδυ λίγη ώρα μετά την διακοπή της δίκης του που βρίσκεται, αυτές τις ημέρες, σε εξέλιξη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μοναδικό σύμπτωμα που είχε ο κατηγορούμενος ήταν ο πυρετός και αμέσως μόλις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού ενώ μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα παραμένει φρουρούμενος σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου.

Ο νεαρός κατηγορούμενος είχε δηλώσει αδιάθετος κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία διέκοψε αργά το απόγευμα, με την εισαγγελέα να τον προτρέπει να βάλει το μπουφάν του. «Φαίνεται ότι τρέμεις , βάλε το μπουφάν σου αν κρυώνεις» του είπε η εισαγγελική λειτουργός την ώρα που τον καλούσε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για την αποτρόπαια δολοφονία.

Η είδηση προκαλεί ανησυχία στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού όπου ο νεαρός κρατείται καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό κρούσμα κορονοϊού στον ευαίσθητο χώρο των φυλακών.

Αναστάτωση έχει προκληθεί και σε όσους βρέθηκαν με τον νεαρό τις τελευταίες ημέρες, αστυνομικούς, δικαστές, δικηγόρους, δημοσιογράφους, καθώς η δίκη ξεκίνησε και πάλι την περασμένη Δευτέρα μετά από διακοπή πολλών ημερών , λόγω της πανδημίας. Το δικαστήριο δίνει αγώνα δρόμου για να εκδώσει την απόφαση του πριν λήξει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων με την ανησυχία να εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι τις δυο πρώτες ημέρες η δίκη διεξήχθη σε μια μικρή δικαστική αίθουσα και μόλις χθες η διαδικασία μεταφέρθηκε στην μεγάλη αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Σχετικά Άρθρα