Έφη Αχτσιόγλου: Τι ποσό διεκδικεί η κυβέρνηση από το πακέτο SURE;

 Έφη Αχτσιόγλου: Τι ποσό διεκδικεί η κυβέρνηση από το πακέτο SURE;

Ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας για τη θέση που κράτησε η ελληνική πλευρά στο χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του χρηματοδοτικού πακέτου SURE για τη στήριξη της απασχόλησης και της κατανομής του στα κράτη-μέλη ζητεί η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτισόγλου.

«Περιμέναμε αυτονοήτως μια ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας για τη θέση που κράτησε η ελληνική πλευρά και ιδίως για το τι διεκδίκησε» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου, «απ’ ό,τι φαίνεται από το σχετικό δελτίο Τύπου η ελληνική κυβέρνηση, πέρα από αυτοεπιβεβαιωτικά σχόλια για τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης, δεν ενεπλάκη καν στη συζήτηση για τους όρους κατανομής του χρηματοδοτικού πακέτου».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Βρούτση να απαντήσει:

  1. «Ποιο ποσό ακριβώς διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση για τη χώρα μας από το χρηματοδοτικό πακέτο SURE;
  2. Στήριξε τη θέση των ευρωπαϊκών συνδικάτων ώστε η κατανομή των πόρων να μην γίνεται μόνο στη βάση του ΑΕΠ του κράτους αλλά να λαμβάνεται υπόψη και το ποσοστό ανεργίας, θέση που ευνοεί την υψηλότερη χρηματοδότηση της χώρας;
  3. Έλαβε πρωτοβουλία η ελληνική πλευρά για ένα μέτωπο διεκδίκησης των χωρών του νότου για υψηλότερη χρηματοδότηση από το πακέτο SURE;».

«Αναμένουμε τις συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό Εργασίας» καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

Σχετικά Άρθρα