Ανώγεια: Έκκληση της οικογένειας Ξυλούρη – “Πείτε την αλήθεια για να κοιμάστε ήσυχα το βράδυ” (vid)

 Ανώγεια: Έκκληση της οικογένειας Ξυλούρη – “Πείτε την αλήθεια για να κοιμάστε ήσυχα το βράδυ” (vid)

Έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια απευθύνει η οικογένεια του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, δια των συνηγόρων της Γ, Κοκοσάλη και Σ. Βρέντζο.

«Να καταθέσουν όσα πραγματικά είδαν» ζητά η πλευρά Ξυλούρη, καθώς – όπως υποστηρίζεται – υπάρχει απροθυμία να καταθέσουν επισήμως, μιλούν μόνο προφορικά και ανεπίσημα. «Αυτό που ζητάμε είναι να καταθέσουν μόνο την αλήθεια για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ» δήλωσε ο Γ. Κοκοσάλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε εντελώς διαφορετικά από την εκδοχή που παρουσιάζει η οικογένεια Καλομοίρη, αναφέρει το cretalive.

Σύμφωνα με όσα λέει η συγκεκριμένη πλευρά, οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος εκτέλεσε τον Γ. Ξυλούρη, ενώ ο πατέρας του ήταν ζωντανός και πεσμένοι και οι δύο κάτω. Ισχυρίζονται ότι ο 29χρονος ακούμπησε το πιστόλι στα πλευρά του Ξυλούρη και το άδειασε.

«Έχουμε δύο όπλα στον τόπο του συμβάντος, με κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρήματος, έχουν χρησιμοποιηθεί από δύο ανθρώπους τα δύο όπλα κι έχουν προκαλέσει δύο ανθρωποκτονίες», δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο Δ. Βέρρας, δικηγόρος του κατηγορούμενου στο φονικό των Ανωγείων, Μανώλης Καλομοίρης.

Τα ευρήματα αναφέρουν «δύο όπλα» και σύμφωνα με τον δικηγόρο, τα κρατούσε διαφορετικό χέρι. Ερωτηθείς, ωστόσο, ότι την έκθεση της βαλλιστικής δεν έχει βγει ακόμη, τόνισε: «Όποιος έχει υπόψη του την αστυνομική προανάκριση και τα ευρήματα της Αστυνομίας(…)».

Ερωτηθείς τι είπε στην απολογία του ο δράστης, ο κ. Βέρρας είπε: «Αυτό που θα έλεγε καθένας που βγαίνοντας από το σπίτι του μετά από τις κραυγές της μάνας το, βρίσκεται μπροστά στον σκοτωμένο πατέρα του και από πάνω ο δράστης με το όπλο στο χέρι. Είπε ‘Εθόλωσε το μυαλό μου και πυροβόλησα κι εγώ’».

Από την εξέταση μαρτύρων του συγγενικού περιβάλλοντος των δυο θανόντων, προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία. Συγκεκριμένα, από το περιβάλλον του Λευτέρη Καλομοίρη, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε από αντιπαράθεση των δυο νεαρότερων εμπλεκομένων και πως ο λυράρης, ενεπλάκη στην πορεία με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του από τον κτηνοτρόφο, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πως προήλθε ο θάνατος του τελευταίου.

Από το συγγενικό περιβάλλον του κτηνοτρόφου, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε ομοίως από αντιπαράθεση που είχε ο Ξυλούρης με τον Μανώλη Καλομοίρη, που οδήγησε τον πρώτο να οπλιστεί και να επιστρέψει στο σημείο, πλην όμως ο θάνατος και των δυο παραπάνω ανδρών αποδίδεται αποκλειστικά στην ένοπλη δράση του Μανώλη Καλομοίρη.

Τις πρωινές ώρες της 03-05-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής έρευνας, στα δυο σπίτια, κατασχέθηκαν τα εξής ευρήματα. Στο σπίτι του Μανώλη Καλομοίρη, βρέθηκαν 20 πλήρη φυσίγγια πιστολιού διαμετρήματος 9 mm και μια κενή γεμιστήρα πιστολιού μάρκας Walhter. Στο σπίτι του Ξυλούρη βρέθηκε μια γεμιστήρα μάρκας Glock, καθώς και μια κυνηγετική καραμπίνα, της οποίας η Α.Κ.Κ.Ο είχε λήξει το 2017, ενώ στερείτο μειωτήρα για τον περιορισμό του αριθμού φυσιγγίων, στο νομίμως προβλεπόμενο.

Απο την εξέταση – πραγματογνωμοσύνη που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο τραυματισμός του Εμμανουήλ Νταγιάντα που σταμάτησε να βοηθήσει, προέκυψε από τα πυρομαχικά που δέχεται το πιστόλι του Μανώλη Καλομοίρη.

Σημειώνεται ακόμη, ότι οι τρεις σφαίρες πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στο σώμα του κτηνοτρόφου, ταιριάζουν ομοίως με το διαμέτρημα του παραδοθέντος όπλου που έφερε πάνω του ο Μανώλης Καλομοίρης, όταν και παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές, επί της εθνικής οδού Ρεθύμνου- Ηρακλείου στο ύψος του Μπαλίου δήμου Μυλοποτάμου.

Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη αν η σφαίρα που διαπέρασε το σώμα του άτυχου λυράρη ανήκει στο όπλο που κρατούσε ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

Σχετικά Άρθρα