Αλ. Τσίπρας: Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι υπηρεσία πολυτελείας να τραγουδάνε έξω από το Μαξίμου (ηχητικό)

 Αλ. Τσίπρας: Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι υπηρεσία πολυτελείας να τραγουδάνε έξω από το Μαξίμου (ηχητικό)

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την στάση αδιαφορίας που επιδεικνύει απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο, με αφορμή την Ημέρα Δράσης #save_art από τον «105,5 Στο Κόκκινο» και την «Αυγή» για τη στήριξη των εργαζομένων στον πολιτισμό. «Οι άνθρωποι του πολιτισμού μπορούν μεν να ακουστούν περισσότερο ίσως από άλλες κατηγορίες, έχουν όμως και έναν ιδιαίτερο ρόλο στην κοινωνία. Δεν είναι υπηρεσία πολυτελείας, αλλά βασικό συστατικό της ζωής μας» είπε ο Αλ Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Θέλουν τους ανθρώπους του πολιτισμού για να βγάζουν κάποιες φωτογραφίες και να τις αναπαράγουν, για να τους τραγουδάνε έξω από το Μαξίμου, παγιδεύοντάς τους και αυτούς σε επικοινωνιακά σόου. Τους θέλουν για να παίρνουν λίγη αίγλη από αυτούς. Δεν έχουν στρατηγική, δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν όραμα».

Η σημερινή κυβέρνηση δεν είχε τίποτα να πει προεκλογικά για την τέχνη και τους ανθρώπους και γι’αυτό δεν εφαρμόζει και τίποτα μετεκλογικά, αλλά τα κρύβει όλα κάτω από ένα χαλάκι με την προχειρότητα του βλέπουμε και κάνουμε, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, καυτηρίασε τα επικοινωνιακά σόου έξω από το Μαξίμου και τόνισε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει στρατηγική, άποψη και όραμα για τον πολιτισμό.

«Δεν είναι μόνο ανασκαφή ο πολιτισμός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο, δεν είναι μόνο όσοι είναι μπροστά στη σκηνή, αλλά και όσοι είναι πίσω και αυτοί δεν καλύπτονται με κανένα τρόπο.

Ο Αλ. Τσίπρας και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα 15 εκατομμύρια που εξήγγειλε το ΥΠΠΟ, τα οποία όπως είπε δεν καλύπτουν με κανένα τρόπο τις ανάγκες του κόσμου του πολιτισμού. «Πολύ έγκαιρα καταθέσαμε το πρόγραμμα Μένουμε όρθιοι, το οποίο προέβλεπε την κατανομή κοινωνικών μερισμάτων για να καλυφθεί ο κόσμος ωσότου ξανασταθεί η οικονομία στα πόδια της.

Η κυβέρνηση όμως αγνόησε αν δεν χλεύασε κιόλας το πρόγραμμα μας. Αντίθετα πηγαίνει με μια τακτική βλέποντας και κάνοντας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.Έχοντας επιδοτήσει τα ελεγχόμενα ΜΜΕ με 20 εκατομμύρια ευρώ, πολλαπλάσια χρήμματα από αυτά που δίνει για τους καλλιτέχνες ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση ενισχύει κλάδους με αντίτιμο να την «λιβανίζουν» όπως είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας το αίτημα για τη δημιουργία ενός οριζόντιου ταμείου ανεργίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι η εποχική εργασία πρέπει να στηριχθεί από μια επιδοματική πολιτική σε συνδυασμό με ενεργητικές πρωτοβουλίες στήριξης της εργασίας σε συνθήκες εξέλιξης της πανδημίας. «Μπορεί ο πολιτισμός με μια πολιτική γενναίας χρηματοδότησης να επιβιώσει με πολλές μικρές παραστάσεις, αντί για μαζικά γεγονότα. Χωρίς να χρειάζεται να συνωστίζονται οι άνθρωποι. Θα μπορούσε να υπάρξει κοινωνικό πρόγραμμα για την αγορά βιβλίου, τη στήριξη του κινηματογράφου κ.ο.κ» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα